Newsroom

Newsroom

«Με φασίστες δεν συνομιλούμε»: Ο Πρωτούλης απαντά στον Τζήμερο για την ΕΡΤ

«Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν συνομιλούν με φασίστες και με κάθε είδους ομοϊδεάτες τους, που έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος γυναικών», διαμηνύει ο Γιάννης Πρωτούλης στον Θάνο Τζήμερο

2079953

Την τελευταία λέξη στην κόντρα για το πρόσφατο debate των υποψήφιων περιφερειαρχών στην ΕΡΤ, είπε ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Πρωτούλης σε δήλωσή του προς τον διαβόητο για τις φασιστικές του απόψεις Θάνο Τζήμερο.

Η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή τη συζήτηση που διοργανώθηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου, με τη συμμετοχή έξι υποψήφιων περιφερειαρχών, ανάμεσα στους οποίους δεν ήταν ο Θάνος Τζήμερος.

Λίγο αργότερα, ο Τζήμερος με μία ανάρτησή του στο διαδίκτυο έσταξε χολή κατά των… «σταλινοφασιστών», επειδή έμαθε ότι δεν του προτάθηκε να λάβει μέρος στη συζήτηση λόγω… βέτο των στελεχών του ΚΚΕ.

«ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ! ΜΑΝΤΕΨΕ…

Μου τηλεφώνησαν από την #ΕΡΤ να μου πουν ότι ο λόγος που δεν προσεκλήθην στη συζήτηση των υπ. Περιφερειαρχών είναι το βέτο που (δημοκρατικά) έβαλε το ΚΚΕ: ή εμείς ή ο Τζήμερος. Και η ΕΡΤ (δημοκρατικά) υπέκυψε. Ξέρουν τα σταλινοφασισταριά τι τους περιμένει στο επόμενο ΠΣ και τρέμουν. Δηλώνω ακόμα μία φορά: δεν θα ησυχάσω μέχρι οι θιασώτες της δικτατορίας – κάθε δικτατορίας – να πεταχτούν κλωτσηδόν από το πολιτικό σύστημα. Θα είναι μια καλή αρχή για να πάρουν σειρά οι απατεώνες με τη γραβάτα.

Ερωτήματα προς νοήμονες στο σοβιετικό Μπαχαλιστάν:

– Από πού κι ως πού ορίζει το ΚΚΕ ποιος θα είναι σε μια συζήτηση θεσμικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει όλους τους υποψηφίους; Από πού κι ως πού κάποιος (κόμμα, υποψήφιος κ.λπ) μπορεί να βάλει βέτο;

– Η απάντηση οποιουδήποτε σοβαρού ΜΜΕ και οποιουδήποτε σοβαρού δημοσιογράφου θα έπρεπε να είναι στο βέτο: “Εμείς σας καλούμε όλους. Αν εσείς έχετε δυσανεξία με κάποιον, μην έρθετε. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ δημοσίως τον λόγο της αποχής σας.” Με ποια λογική η ΕΡΤ υποκύπτει στον εκβιασμό;

Τελικά, όταν πας να τα κουκουλώσεις τα κάνεις χειρότερα. Και φάνηκαν – δημοσιογράφοι και διοικούντες την ΕΡΤ – ότι βαράν προσοχές στους σταλινοφασίστες, και ξεβρακώθηκαν τα ορφανά του Στάλιν αποκαλύπτοντας πού έχουν γραμμένη τη Δημοκρατία αλλά και ποιον φοβούνται περισσότερο, και εμένα με “τούρμπισαν” για να τα χτυπάω ακόμα πιο δυνατά κάτω σαν χταπόδια όπου τα πετυχαίνω τα καθάρματα.

Υ.Γ. Βγήκε και ένα καλό. Θα είμαι στην ΕΡΤ για 15 λεπτά στην πρωινή εκπομπή της Πέμπτης», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Θάνος Τζήμερος.

Η αντίδραση της ΕΡΤ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΡΤ στα όσα είπε ο Θάνος Τζήμερος.

«Η ΕΡΤ καταδικάζει «απερίφραστα την αήθη επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος, αλλά και η δημόσια τηλεόραση, για τη σύνθεση του πάνελ της εκπομπής της Δευτέρας 20 Μαΐου, μέσω αναρτήσεων στα social media, έμπλεων λεκτικής βίας και ρητορικής μίσους».

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση αναφέρει ότι εφαρμόζει στο ακέραιο τις προβλέψεις του νόμου και των οδηγιών του ΕΣΡ για την αναλογική προβολή των υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο, πάντα σε άμεση συνεννόηση και συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα.

Πρωτούλης: Με φασίστες δεν συνομιλούμε

Ωστόσο, τα όσα δήλωσε ο Θάνος Τζήμερος απάντησε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πρωτούλης, σηκώνοντας το γάντι και κάνοντας σαφή αναφορά στην παλαιότερη βίαιη επίθεση του Θάνου Τζήμερου εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

«Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν συνομιλούν με φασίστες και με κάθε είδους ομοϊδεάτες τους, που έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος γυναικών», τονίζεται στη δήλωση.

«Οι δε απειλές και ύβρεις που εξαπέλυσε ο ίδιος και συνεργάτες του στο διαδίκτυο, προσωπικά κατά δημοσιογράφου της ΕΡΤ και της οικογένειάς του, δείχνουν το ποιόν του συγκεκριμένου πολιτικάντη και γίνονται ακριβώς για να “παίξουν στα ΜΜΕ” που κατά τα άλλα καταγγέλλει.

Άλλωστε πρόκειται για μια ανεκδιήγητη και εκφασισμένη από καιρό προσωπικότητα, που προβάλλεται πολύ περισσότερο από το 0,5% που συγκεντρώνουν τα ψηφοδέλτιά του», καταλήγει ο Γιάννης Πρωτούλης.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…