Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση για το Ελληνικό.

56fd20ee1dc524286c8b4a44

Τη σύμβαση ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά τάχθηκαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Επισημαίνεται ότι η κύρωση της σύμβασης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία

Σε υψηλούς τόνους και με τη φρασεολογία που αρμόζει σε ένα Κοινοβούλιο όπου οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αποτελούν μέρος του, εκκίνησε η συζήτηση για την κύρωση της σύμβασης του Ελληνικού.

«Ένα φάντασμα πλανιέται στη Ν.Δ., το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς. Ο Φρόιντ μίλησε για τον μηχανισμό της απάρνησης. Κάτι που δεν αντέχω το αρνούμαι πολλές φορές: δεν θα με ηγεμονεύσει η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς», είπε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.


Προηγουμένως, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε σε άλλη μία ομιλία οχετό, με φρασεολογία πεζοδρομίου. Απελευθέρωσε για άλλη μια φορά το αντικομμουνιστικό του μένος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως τάσσεται στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο, ασχέτως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει… κεντροδεξιός.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έφερε την Ελλάδα πίσω» είπε, προσθέτοντας ότι: «ξεφτιλιστήκατε, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη γι’ αυτά που λέγατε (…) θα σας στείλουμε στο πυρ το εξώτερον».

«Να μην ξανατολμήσετε να κάνετε διαδήλωση» ορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τι πρέπει να κάνουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας.

Μάλιστα κάλεσε τους νέους «να πάρουν τα πρακτικά της συζήτησης στην Επιτροπή και την Ολομέλεια και να τα δείχνουν στα πανεπιστήμια «στους μαλλιάδες που λένε μόνο αρνητικά» και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σιγά μην σας αρέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Αλλά η καρέκλα είναι γλυκιά. Τα 5.000 ευρώ αποζημίωση είναι γλυκά. Τσάμπα είναι. Ο Καλογρίτσας το έκανε με 70 εκατ. ευρώ το χρόνο, εσείς με 5.000 ευρώ».

«Η Ελλάδα έχει πρόβλημα από τον κομμουνισμό, όχι από τον νεοφιλελευθερισμό» και ότι δεν έγινε η «ελληνική Ριβιέρα» στο Σαρωνικό «επειδή όλα αυτά τα χρόνια ήσασταν εσείς. Τα πανεπιστήμιά μας είναι γεμάτα από μπαλτάδες και καταστρέφουν τα μυαλά των νέων», συμπλήρωσε.

«Η πολιτική έχει σύνθετα χαρακτηριστικά. Δεν ανάγεται μόνο στο ποιος είναι ψεύτης, ποιος κάνεις κ..λοτούμπες. δεν είναι αυτό πολιτική. Πολιτική είναι να καταλαβαίνεις τι λέει ο αντίπαλος και πως συμβαίνει κάτι και αλλάζει», σχολίασε ο Αρ. Μπαλτάς επισημαίνοντας πως «το καλό με τις ομιλίες τύπου Γεωργιάδη είναι ότι αποκαλύπτονται πράγματα».


Επίθεση κατά της κυβέρνησης έκανε και το ΠΑΣΟΚ. «Είσαστε κατηγορούμενοι για ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο. Όσα έγιναν σε 30 χρόνια τα κάνατε σε ένα χρόνο», υποστήριξε ο εισηγητής του Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Εκτίμησε ότι ο εισαγγελέας πρέπει να καλέσει για παράβαση καθήκοντος τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη που έλεγε ότι η αξία του Ελληνικού είναι 3 δισ.

Αναφερόμενος στο μιντιακό τοπίο ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε ότι «ο Παππάς θα βρεθεί στη θέση του Ψυχάρη πως μέσα σε ένα χρόνο δόθηκαν 100 εκατ. ευρώ δάνειο στον ‘κόκκινο’ επιχειρηματία» και ότι «ο Δραγασάκης που ήταν οικονομικός σύμβουλος στρατηγικής της Τράπεζας Αττικής επί 30 χρόνια και έφυγε όταν έγινε βουλευτής, θα πρέπει να απαντήσει τι γινόταν εκεί».

«Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Τι είστε; Συνδικάτο διαβολής των αντιπάλων;», είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. «Εξατμίζεστε προς το 4% αλλά χωρίς τους συντρόφους που είχατε τότε. Θα σας μείνουν οι οπορτουνιστές της εξουσίας που έφυγαν από εμάς μόνο και μόνο επειδή κατάλαβαν ότι προς τα εκεί θα πάει η εξουσία. Με αυτούς θα πάτε στο 4%», εκτίμησε θεωρώντας ότι «η κυβέρνηση είναι σε θέση ρουά ματ».

LIVE

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…