Με εντολή του δικαστηρίου προσκομίζεται η διάταξη – φάντασμα της Τσατάνη

Μετά από μάχη της υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη το δικαστήριο διέταξε να προσκομιστεί στη δίκη η διάταξη – φάντασμα της εισαγγελέως Τσατάνη, με την οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου και αρνούταν να δώσει.

56fc1f0f1dc52425638b46f7

«Όταν την ζητήσαμε από την ίδια, μας είπε δεν σας τη δίνω» τόνισαν οι συνήγοροι του δημοσιογράφου, απευθυνόμενοι στην έδρα. Και πρόσθεσαν στον ίδιο τόνο: «Ζητάμε τη συνδρομή σας για να έχουμε μια δίκαιη δίκη».

Το δικαστήριο διέταξε με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας και την προσκομιδή των βουλευμάτων των φυγόδικων συνεργατών του Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Φόρου, για τους οποίους έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα.

Η έδρα αποφάσισε, τέλος, τη συνεκδίκαση των δύο δικογραφιών που αφορούν την εν λόγω δίκη, ενώ το δικαστήριο να επιφυλάσσεται να απαντήσει ως προς το αίτημα αναβολή.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Συνέχεια της διαδικασίας: Εισήγηση εισαγγελέα για τα αιτήματα αναβολής και συνεκδίκασης

Εισαγγελέας: Για το αίτημα των υποθέσεων που εκκρεμούν απαιτείται να υπάρχει ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος για να αναβάλει. Δεν υπάρχει εν προκειμένω ποινική δίωξη, άρα δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής. Για το αίτημα σε σχέση με την ασκηθείσα στην Κύπρο ποινική δίωξη θα πρέπει να υποβληθούν τα σχετικά έγγραφα για να αξιολογήσει το δικαστήριο αν ταυτίζονται τα διερευνώμενα εκεί περιστατικά με όσα αφορούν τη δική μας υπόθεση.

Και συμπέρανε: Να γίνει δεκτό το αίτημα της συν εκδίκασης ,υπάρχει συνάφεια των δυο δικογραφιών.

Κωνσταντόπουλος: Ναι, ελλείπει το στοιχείο της ποινικής δίωξης, είναι όμως ένα θέμα που επανεξετάζεται. Είναι μια εν δυνάμει πραγματικότητα, εξελίσσεται, απλό είναι ότι φυγοδικεί ο διευθύνων σύμβουλος ενός ολοκλήρου συγκροτήματος; Δεν είναι ένας απλός κλεφτοκοτάς. Δεν πρέπει να συνεκτιμήσετε όλα τα δεδομένα; Με τη διαδικασία του 352, για κρείσσονες αποδείξεις.

Απατσίδης: Γιατί δεν θέλουν να βγει, όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, στο σάιτ του κ. Βαξεβάνη το πόρισμα Τσατάνη; Είχε το προνόμιο ο κ. Βγενόπουλος πριν βγει το πόρισμα να το γνωρίζει το αποτέλεσμα. Για να εκτιμηθούν τα αιτήματα μας πρέπει να έρθει η διάταξη της Τσατάνη, η αναφορά αρχειοθέτησης των 812 σελίδων, είναι πολύ εύκολο να έρθει, να έρθουν και τα σχετικά βουλεύματα για Μπουλούτα και Φόρο για να μπορέσει και ο εισαγγελέας να προτείνει για τη συνάφεια και το δικαστήριο να αξιολογήσει για τη συνάφεια .Αν κρίνετε πως δεν υπάρχει συνάφεια να τα συνεκτιμήσετε κατά την άσκηση του έργου σας. Και δεν μπορείς να διατάσσεις πραγματογνωμοσύνη αναθέτοντας την εκτός του επίσημου καταλόγου των πραγματογνωμόνων. Το ομολόγησε η Τσατάνη στη Βουλή ότι διόρισε εκτός καταλόγου, με μόνο το βιογραφικό του πραγματογνώμονα, ότι ήταν στον Προβόπουλο… Δεν είναι δεσμευτική η διάταξη της, αλλά θα κάνετε την κρίση σας. Θα είναι πνευματική πρόκληση, κάποιοι δεν ήθελαν να ελεγχθούν τα δάνεια, έκριναν κι ανάλογα με τα χρώματα του κάθε επιχειρηματία. Προφανώς, με κριτήρια η Τσατάνη πολιτικά, και είναι ντροπή, ζήτησε να πάρει τη δικογραφία από την εισαγγελία διαφθοράς. Την κρατάει ακόμα σπίτι της, το έχει πει, σαν να είναι κτήμα της.

Εισαγγελέας: Θα ήταν χρήσιμο να έρθουν τουλάχιστον τα βουλεύματα που αφορούν την έκδοση των δυο συνεργατών του κ. Βγενοπουλου. Να διατάξετε την προσκόμιση τους για την επόμενη δικάσιμο.

Κωνσταντόπουλος: Η διάταξη Τσατάνη είναι επίσημο δικαστικό έγγραφο δεν είναι ιδιωτικό, ρωτήσαμε την πολίτικη αγωγή και μας είπε ότι το έχει… Έχει έννομο συμφέρον να το έχει, αλλά το έχει επισήμως; Πρέπει να έρθουν τα έγγραφα για κρείσσονες αποδείξεις, είναι προσθετά στοιχεία.

Δημητρακόπουλος: Για την ποινική δίωξη στην Κύπρο, συναινούμε με την πρόταση του εισαγγελέα να έρθουν τα δύο βουλεύματα. Με βάση την αρχή της ειδικότητας μόνο για δυο αδικήματα ισχύει η ποινική δίωξη στην Ελλάδα. Αφορούν παραβάσεις για ισολογισμό. Δεν έχουν να κάνουν με δάνεια ούτε με τον υποτιθέμενο χρηματισμό του τραπεζίτη στην Κύπρο. Δώστε εντολή να έρθουν. Για τη διάταξη Τσατάνη, συνέρχεται με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Αν ξεκινήσει η εξέταση Βγενόπουλου και δείτε ότι υπάρχει λόγος, αρχίσει να συνυφαίνεται από την αποδεικτική διαδικασία, ας ζητήσετε να έρθει. Όντως δεν υπάρχει απόρρητο, θα την δίναμε κι εμείς στον Βαξεβάνη, αλλά να μην αρχίσει να γίνεται φειγ βολαν στο διαδίκτυο.

Απατσίδης: Μόνο εσείς κύριοι δικαστές μπορείτε να μου εξασφαλίσετε αυτή τη διάταξη για να ασκήσω το καθήκον μου… Ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει στα χεριά μας, αλλά ήθελαν να έχουν τον χρόνο να διορθώσουν κάποια πράγματα.

Βγενόπουλος: Τι διαδικασία είναι αυτή; Τον αφήνετε να λέει απίστευτα πράγματα.

Κωνσταντόπουλος: Εσείς λέτε ότι γίνονται αδικήματα από δικαστές.

Απατσίδης προς πρόεδρο: Εσείς κρατάτε τις δικογραφίες σπίτι σας αν τελειώσετε μια υπόθεση;

Πρόεδρος: Τι να την κάνω;

Μαντζουράνης: Αν την έχετε γράψει εσείς… Να δούμε και ποιος την έγραψε γιατί ξέρουμε μόνο ποιος την υπέγραψε. θα φανεί ποιος την έχει γράψει.

Προέδρος: Λέτε να έχω και βοηθό ;

Κωνσταντόπουλος: Δεν δίνετε πουθενά σε εισαγγελείς, στη Βουλή, είναι στο σπίτι της… Δεν ψυλλιάζεται κανένας;

Βγενόπουλος: Έχω στείλει γράμμα στη Βουλή και λέω καλέστε με να την καταθέσω. Φτάνουν τα ψέματα, λάσπες, κατηγορίες. Δεν με καλούν από τη Βουλή. Είστε ο ορισμός της συκοφαντίας.

Μαντζουράνης: Μόνο γράμμα στη Βουλή στέλνετε… Υπερασπιστείτε τα εδώ.

Κωνσταντόπουλος: Τα έχει ξανακάνει στο προηγούμενο δικαστήριο αυτά ο κ. Βγενόπουλος και ζήτησε συγγνώμη και το σέβομαι… Ξέρετε τι σημαίνει είστε συκοφάντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας;

Βγενόπουλος: Έχετε δίκιο, κύριε Κωνσταντόπουλε.

Κωνσταντόπουλος: Έχει παρακαταθήκη το συγκεκριμένο έγγραφο ο Βγενόπουλος μόνο αυτός που δεν το δίνει κάνεις;

Μαντζουράνης: Μπορεί και να το στείλει αν θέλει, αφού δεν τον καλούν στη Βουλή, έχει καταντήσει σαν τον παπά… Εδώ παπάς εκεί παπάς πού είναι ο παπάς. Τα έχετε ξαναδεί αυτά; Να της την ζητάνε από την πειθαρχική έρευνα και να λέει δεν την δίνω; Είναι το χωράφι της και δεν τη δίνει… Όσο για τις κατηγορίες από την Κύπρο στους δυο συνεργάτες, ξέρετε τι σημαίνουν ότι δεν εμφάνιζαν τα πραγματικά στοιχεία; Έδιναν έτσι δάνεια και μεγάλωνε η περιουσία της MIG. Δεν συνδέεται άμεσα με την αποδεικτική διαδικασία το σκεπτικό της Τσακτάνη για τα μετοχοδάνεια και τα αλλά που τα αρχειοθέτησε; Αφού είναι πρόθυμοι να τη δώσουν στην Βουλή εδώ που ήρθε γιατί δεν μας την φέρνει να την διευκολύνει να φανεί ότι την έγραψε και δεν την υπέγραψε απλά… Γιατί θα γίνει αμέσως γραφολογική πραγματογνωμοσύνη… Αν είναι αθώα να την αποδώσει λευκή περιστερα.

Κωνσταντόπουλος: Ο ισχυρισμός Βγενόπουλου είναι ότι όλα έχουν αρχειοθετηθεί… Είναι δυνατόν αυτό το κρίσιμο έγγραφο για το οποίο εκτοξεύονται από όλες τις πλευρές τρομερές κατηγορίες να μην μπορεί να το πάρει ο κατηγορούμενος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Και τελικά έχει χορηγηθεί επίσημο αντίγραφο και από ποια υπηρεσία; Τι έκανε η Βουλή είναι άλλο θέμα, ευθύνη της Βουλής ήταν να το βρει και δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει… Δεν παραβιάζεται εδώ η αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας; Στο δικαστήριο είναι η δημοκρατική νομιμότητα, δεν είναι στην Αρχιεπισκοπή.

Και συμπλήρωσε λέγοντας: Αν το έχει ο πολιτικός ενάγων νομίμως ασκών τα δικαιώματα του γιατί δεν το έχει ο κατηγορούμενος; Δεν παραβιάζεται η αρχή της ισότητας των όπλων; Δεν συντελείται σωρευτική παράβαση καθηκόντων; Και λένε δεν μας το δίνουν γιατί θα το κάνουμε φειγ-βολαν… Εκεί φτάσαμε; Δεν υπάρχει δημόσια αρχή που να μην την απασχολεί το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου… Θα οδηγηθούμε σε δοσοληψία με τον κατήγορο για το τι χρήση θα κάνουμε σε δημόσιο έγγραφο; Να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να τα πούμε όλα αυτά… Εσείς πρέπει να διασφαλίσετε τη νομιμότητα. Ζητάμε να τηρηθεί στο ακέραιο η βασική αρχή περί δίκαιης δίκης, να τεθούν υπόψη μας όλα τα στοιχεία, δικαστικά έγγραφα που κατά έναν τρόπο αστυνομοκοκατασκοπευτικό είναι αόρατα κι αθέατα. Δεν υπάρχει άλλη ράχη αυτή τη στιγμή, καταφυγή του πολίτη είναι η Δικαιοσύνη.

Μαντζουράνης: Φοβάται να την παραδώσει; Τι πρέπει να σκεφτεί κάποιος λογικός άνθρωπος; Την υπόγραψε έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για το περιεχόμενο της η κ. Τσατανη.

Απατσιδης: Η Τσατάνη λέει την έχει σπίτι της, μολονότι την αρχειοθέτησε.

Δημητρακόπουλος: Λένε ότι στην Κύπρο έχουμε εφτά ποινικές διώξεις σε βάρος Μπουλούτα και Φόρου, έγιναν 4 από το συμβούλιο εφετών και δύο από τον Αέριο Πάγο…

Κωνσταντόπουλος: Τα άλλα δυο δεν διώκονται στην Ελλάδα και γι’ αυτό δεν προβλέπεται έκδοση… Οι διώξεις δεν διαγράφονται γι’ αυτό δεν πάνε κάτω γιατί θα συλληφθούν.

Δημητρακόπουλος: Με βάσει την αρχή της ειδικότητας μόνο για τα δυο που εκδίδονται θα δικαστούν… Για τα αλλά δυο δεν μπορούν να δικαστούν.

Βαξεβάνης: Αναστέλλονται απλώς.

Δημητρακόπουλος: Δείτε τα κι αν έχουν σχέση με την παρούσα δική τα αδικήματα εκείνα αναβάλετε… Δεν έχουμε καμμιά αντίρρηση. Εδώ, δημοσιογράφος μου είχε πει ότι εγώ την έγραψα τη διάταξη Τσατάνη και μετά από λίγες ημέρες κάποιος χάκερ μπήκε μέσα κι άρχισε να ψάχνει τα αρχεία… Εδώ, θέλουν να δουν αν έχει γραφτεί από την ιδιά. Δεν το φανταζόμουν ότι υπήρχε τέτοια σκέψη, αλλά υπάρχει. Να μην στερηθεί των δικαιωμάτων του ο κ. Βαξεβανης. Όμως, αυτή η πράξη αρχειοθέτησης είναι το ισχυρότερο στοιχείο της αθωότητας μας. Τώρα, αν κρίνετε ότι είναι ένα στοιχείο για να ασκήσει τα υπερασπιστικά του δικαιώματα ο κ. Βαξεβανης, να την ζητησετε. Αλλά οτι την εχει σπιτι της…

Κωνσταντόπουλος: Η ιδιά το είπε στην Βουλή.

Βγενόπουλος: Είχα την εντύπωσή ότι εδώ έχουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφημιση. Υπάρχει ποινική δίωξη στην Κύπρο αλλά αυτά που ελέγχθησαν είναι ανακριβή…

Κωνσταντόπουλος: Αν γραφτεί στα πρακτικά ότι σας δόθηκε ο λόγος πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, θα έχετε ακυρότητα…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…