Με ενίσχυση των συμμαχιών απαντά στο διπλωματικό επίπεδο η Αθήνα στην επιθετικότητα της Άγκυρας

Με ενίσχυση των αξόνων με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία απαντά η Αθήνα σε διπλωματικό επίπεδο στην τουρκική επιθετικότητα.

570a85981dc52428028b4660 2

Αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα από την σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με κύριο θέμα την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για όλες τις πτυχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων και παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε, επίσης, στις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό το φως της πραγματοποιηθείσας τετραμερούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός παρουσίασε, τέλος, στους συμμετέχοντες το σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών για το προσεχές διάστημα επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τις ελληνικές πρωτοβουλίες για την προώθηση σχημάτων τριμερούς συνεργασίας αλλά και για τη διοργάνωση μιας πολυμερούς συνάντησης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Ρόδο, στην οποία θα συμμετέχουν έξι ευρωπαϊκά και έξι αραβικά κράτη.