Με το… ενιαίο μισθολόγιο απόφοιτοι δημοτικού αμείβονται καλύτερα από πτυχιούχους πανεπιστήμιου

Υποτίθεται πως στο Δημόσιο υπάρχει ενιαίο μισθολόγιο από το 2011. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, όπως προκύπτει…

dimossio

Υποτίθεται πως στο Δημόσιο υπάρχει ενιαίο μισθολόγιο από το 2011. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, όπως προκύπτει κι από στοιχεία έρευνας του βουλευτή της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη, τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του υπουργείου Οικονομικών. Οι 18 εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού λαμβάνουν –μεικτά– 2.178,44 ευρώ το μήνα ο καθένας τους, όταν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το μέσο μηνιαίο κόστος των 50 υπαλλήλων είναι 1.887,46 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Ταυτοχρόνως, οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.390,22 ευρώ, όταν ο μεικτός μισθός των εργαζομένων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι κατά 15 ευρώ μικρότερος (2.375,6 ευρώ) και της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης μόλις 108 ευρώ περισσότερα (2.498,35 ευρώ).

Στην υπηρεσία Οικονομικού (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών), του υπουργείου Ανάπτυξης ένας υπάλληλος ΠΕ έχει μεικτές μηνιαίες αποδοχές ύψους 2.685,78 ευρώ, ενώ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ο αντίστοιχος υπάλληλος λαμβάνει 1.856 ευρώ μαζί με τα επιδόματα και τις εργοδοτικές εισφορές.

Την ίδια ώρα, απόφοιτος Δημοτικού του υπουργείου Ανάπτυξης έχει υψηλότερο μισθό (1.848 ευρώ) από υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών (1.610,91 ευρώ).

Σε Οργανισμό, εξάλλου, εποπτευόμενο από το ίδιο υπουργείο, οι μεικτές αποδοχές στελεχών σε αρκετές περιπτώσεις προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 3.300 ευρώ το μήνα. Για παράδειγμα, στον Οργανισμό Βιομηχανική Ιδιοκτησίας, οι υπάλληλοι ΠΕ λαμβάνουν μέσο μεικτό μισθό 3.381 ευρώ.

Επιπλέον, στο υπουργείο Περιβάλλοντος για υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ο μέσος μισθός είναι 2.033 ευρώ, ενώ στο εποπτευόμενο από το υπουργείο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ο μέσος μισθός για υπάλληλο με τα ίδια τυπικά προσόντα είναι 2.540 ευρώ.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…