«Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο»: Με ένα μανιφέστο 12 λεπτών ο Μιθριδάτης «τσακίζει» το αφήγημα Μητσοτάκη

Ο Μιθριδάτης δε χαρίζει... λέξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της

NewsRoom 26/05/2021 | 13:19

Μέσα σε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά, ο γνωστός ράπερ Μιθριδάτης περιγράφει με τον πιο εύστοχο τρόπο, χωρίς να... «χαρίζεται», τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Μιθριδάτης με ένα short music film, με τίτλο «Για να μην τα χρωστάω», περιγράφει με αιχμηρό στίχο όσα συμβαίνουν στη χώρα την περίοδο που βρίσκεται στο τιμόνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μια συγκλονιστική «ακτινογραφία» των αποφάσεων που έχουν ληφθεί εν καιρώ πανδημίας, καταγράφει μια προς μια τις πιο «μαύρες» στιγμές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με έμφαση και αναφορές στην περιστολή δικαιωμάτων, την καταστολή, την αστυνομοκρατία αλλά και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το τραγούδι που κυκλοφόρησε το πρωί της Τρίτης κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει viral στα social media.

«Οκτάωρη εργασία είναι μπαναλιτέ και κάθε υπερωρία θα είναι απληρωτέ» είναι ένας από τους στίχους – σχόλια του ράπερ για τις  αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

 Ανάμεσα στους στίχους, ξεχωρίζουν και αυτοί που απευθύνονται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και «τσαλακώνουν» την σαθρή εικόνα που αδιάλειπτα χτίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους επίμαχους στίχους:

 «Ο Λουδοβίκος μας, ο άρχοντας, ο άναξ, αν ο κόσμος δεν κατάπινε όλη μέρα ζάναξ».

«Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο κι ένα φλώρο έχεις ξαφνικά για τύραννο Μια Πρωθυπουργάντζα που έχει στην καβάτζα κάθε ορντινάντζα, δευτεράντζα για μπροστάντζα...»

«Περνάνε νομοσχέδια εκτρώματα στα χώματα...»

«Μέλι είναι το έλλειμα κι είναι το μέλημά τους, ν' αφήσουν ένα ρημαδιό ξανά στο όνομά τους»

«Οκτάωρη εργασία είναι μπαναλιτέ και κάθε υπερωρία θα είναι απληρωτέ»

«Τώρα fake news λένε την προπαγάνδα, με χαρτοπολτό από ευρώ φτιάχνεις ανδριάντα. Ο ηγέτης μας στο σετ για συνέντα τετ-α-τέτ, ρωτάει ο Πινόκιο απαντά ο Πινοσέτ»

Το αιχμηρό πολιτικό μήνυμα του Μιθριδάτη έτυχε αποθεωτικής υποδοχής και στα social media. Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε οι χρήστες του twiiter το «ανέβασαν» στην πρώτη θέση των trends και ακόμα και τώρα το χάσταγκ #μιθριδατης είναι το πιο δημοφιλές θέμα στο twitter.

Οι αναρτήσεις που εκφράζουν τη στήριξη και τον θαυμασμό για το τραγούδι είναι αμέτρητες και ιδιαίτερα ένθερμες..