Newsroom

Newsroom

Με εγκύκλιο Γεροβασίλη αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Με την ένδειξη «επείγον» έφτασε, το μεσημέρι σήμερα, σε όλα τα υπουργεία και τις αποκεντρωμένες Διοικήσεις έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τίτλο «Αξιολόγηση προσωπικού για το έτος 2017» με το οποίο αναστέλλεται προσωρινά η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα.

5aa962d51dc524da018b460a

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της στο Documento η Παναγιώτα Μπίτσικα, ανοίγει διάπλατα παράθυρο επαναπροσέγγισης μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών στο δημόσιο, ώστε και η απεργία –αποχή της ΑΔΕΔΥ να σταματήσει και η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι μνημονιακό προαπαιτούμενο , να προχωρήσει.

Πρόκειται για την εγκύκλιο (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.2. /27/οικ.10178-14.3.2018), η οποία υπογράφεται από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Ολγα Γεροβασίλη και ενημερώνει ότι θα υπάρξουν «αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης». Και συμπληρώνει: «Ως εκ τούτου, και προς αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών,παρακαλούμε να ανασταλεί προσωρινά η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού μέχρι την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».

Η εγκύκλιος εκδόθηκε, ύστερα από τη συνάντηση που είχε η κυρία Γεροβασίλη, με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, με την οποία ξεκινά διάλογος για θέματα της δημόσιας διοίκησης. Κι αυτό με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους συμμετέχουν εδώ και πολύ καιρό στην απεργία-αποχή, η οποία έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, αρνούμενοι να συμπληρώνουν τα έντυπα αξιολόγησης. Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για προσπεράσει το πρόβλημα, χρησιμοποίησε σαν μοχλό πίεσης («εκβιασμό» και «προτροπή για απεργοσπασία το είπαν οι εργαζόμενοι) τροπολογία που προώθησε και ψήφισε στη Βουλή (άρθρο 36 του Ν.4489/17), με την οποία προϋπόθεση για ανάληψη θέσεων ευθύνης είναι η συμμετοχή στην αξιολόγηση . Η κυβερνηση είχε πετάξει το «μπαλάκι» στους προϊσταμένους των δημόσιων υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για θεσμοθέτηση της τιμωρίας των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων.

Πάντως, χθες, Τρίτη (13.3.2018), οι εργαζόμενοι στο δημόισο μιλούσαν για μια πρώτη νίκη «απέναντι στην απεργοκτόνα τροπολογία». Κι αυτό γιατί, με απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, έκανε δεκτή προσφυγή δημοσίου υπαλλήλου, τον οποίο είχε αποκλείσει πριν λίγες ημέρες από τις κρίσεις προϊσταμένων η σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου εξαιτίας της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η συνάντηση Γεροβασίλη-ΑΔΕΔΥ έγινε μεν στον απόηχο αυτής της απόφασης, είχε, δε, προετοιμαστεί από καιρό. Η κυρία Γεροβασίλη δέχτηκε να ανασταλεί η διαδικασίας αξιολόγησης, που ήδη έχει ξεκινήσει σε ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, για όσο διαρκεί ο διάλογος. Η υπουργός πρότεινε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαλόγου την 5η Απριλίου 2018 και δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος για την αναστολή ως τότε των διαδικασιών αξιολόγησης. Η ΑΔΕΔΥ ζήτησε και την κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 36 του Ν.4489/17 και κατέθεσε υπόμνημα δεκατεσσάρων σημείων.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…