Με δικαιολογίες προσπαθεί να κρύψει την κυβερνητική ανεπάρκεια ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ενημέρωση για τα υπό εξέλιξη πύρινα μέτωπα πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

xardalias main3 1

Ενημέρωση για τα υπό εξέλιξη πύρινα μέτωπα πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, καταμετρώντας 55 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, περιγράφοντας πως «υπάρχει καλύτερη εικόνα στην Αττική». Ο Νίκος Χαρδαλιάς για μία ακόμη φορά με δικαιολογίες προσπάθησε να κρύψει την κυβερνητική ανεπάρκεια στην διαχείριση των πυρκαγιών και δη, στη βόρεια Εύβοια, υποστηρίζοντας πως ευθύνεται το δύσβατο της περιοχής.

Την ώρα που από το βράδυ της Παρασκευής οι φωτιές έχουν φτάσει και καίνε και στην Πάρνηθα, ο Ν. Χαρδαλίας ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, «αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό», καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα».

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των κρίσιμων υποδομών. Μέχρι αυτή τη στιγμή, μέσω του 112 αποστείλαμε 13 μηνύματα για εκκένωση οικισμών, αλλά και οδηγίες για την ασφάλεια των κατοικιών. Επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 150 οχήματα. Στην Αττική θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Ήδη η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη Λίμνη Μαραθώνα με μεγάλο θερμικό φορτίο και κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να ανακόψουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Για την απελπιστική κατάσταση στην Εύβοια, ο ίδιος είπε πως «Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο απότομο ανάγλυφο του ορεινού όγκου της βόρειας Εύβοιας. Στην Εύβοια οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί με ριπές έως 6 bf. Κύριος στόχος μας παραμένει η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του», αποδίδοντας στο δύσβατο της περιοχής τις δυσκολίες, παρότι για ακόμα μία ημέρα οι κάτοικοι της περιοχής ωρύονται για την απουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Παράλληλα, επισήμανε για την Εύβοια ότι 39 οικισμοί έχουν εκκενωθεί και επιχειρούν εκεί 240 πυροσβέστες, υπενθυμίζοντας ότι η Ρόδος είναι σε κόκκινο συναγερμό.

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Astynomia OAKA 2024

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Μετά από μάχες οπαδών με την αστυνομία