Με... crowdfunding στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Λαγός - Αναφορά κατά ΜΜΕ κατέθεσε ο Πλεύρης

Ψάχνει «χορηγούς» ο Γιάννης Λαγός για να αποφύγει τα κάγκελα της φυλακής

NewsRoom 27/10/2020 | 15:03

Λεφτά από τους υποστηρικτές του -όσους του έχουν απομείνει- ζητά ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός.

Με μια ανάρτησή του και ένα σύντομο άρθρο στην ιστοσελίδα του κόμματός του, σημειώνει ότι «οι δικαστικοί αγώνες στην Ευρώπη, κοστίζουν ακριβά. Η νομική ομάδα που αποτελείται από κορυφαίους Ευρωπαίους νομικούς, θα δώσει τιτάνια μάχη για να αναδείξει την αλήθεια». «Ζητάμε τη βοήθειά σας! Σας καλούμε να προσφέρετε ό,τι μπορείτε για την αντιμετώπιση των τεράστιων εξόδων που απαιτούνται», τονίζει η πλευρά του Γιάννη Λαγού, χαρακτηρίζοντας «όχλο μπολσεβίκων» τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη.

Στην ανάρτησή του στο twitter, αίσθηση προκαλεί το στίγμα «εκπροσώπησης», όχι μόνο του εαυτού του, αλλά και όλων των φυλακισμένων χρυσαυγιτών, από τους οποίους -υποτίθεται- είχε απομακρυνθεί πριν πολλούς μήνες όταν δημιούργησε την ΕΛΑΣΥΝ.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος-έκπληξη που χρησιμοποιήσε ο Λαγός στο δικαστήριο για να καθυστερήσει κατά ένα 24ωρο την καταδίκη του, ο γνωστός εθνικοσοσιαλιστής Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατέθεσε σήμερα αναφορά αξιοποίνων πράξεων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου «για την αδιαμφισβήτητη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς μας».

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης υποστηρίζει ότι «στρεφόμαστε κατά των τηλεοράσεων και των εφημερίδων αι οποίαι παρεβίασαν το τεκμήριο της αθωότητος του κ. Λαγού, και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του».