Με αστρονομικό ποσό πουλήθηκαν σε δημοπρασία παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Ένα ζευγάρι από τα παπούτσια που φορούσε ο κορυφαίος -κατά πολλούς- μπασκετμπολίστας όλων των εποχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (1984) πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του εξωπραγματικού ποσού των 190.373 δολαρίων!

593e547a1dc5244f0d8b4658

Τριάντα τρία χρόνια μετά και ό,τι έχει να κάνει με τον Μάικλ Τζόρνταν… πουλάει!

Δια του λόγου το αληθές: Ένα ζευγάρι από τα παπούτσια που φορούσε ο κορυφαίος -κατά πολλούς- μπασκετμπολίστας όλων των εποχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (1984) πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του εξωπραγματικού ποσού των 190.373 δολαρίων!

Με το συγκεκριμένο ζευγάρι της «Converse», ο «Air» είχε αγωνιστεί στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ της 10ης Αυγούστου με την Ισπανία στον οποίο η «dream team» είχε κάνει… περίπατο με 96-65.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τον αγοραστή ήταν σχεδόν τα διπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία, που είχε να κάνει με το περίφημο «Flu Game» και συγκεκριμένα στον 5ο τελικό του 1997, ανάμεσα στη Γιούτα και στο Σικάγο (88-90 στις 11/6/97. Εκείνο είχε πωληθεί το 2013 έναντι 104.765 δολαρίων.

Τι έκανε τη διαφορά στην τιμή; Ίσως το ότι αποτελούσε το τελευταίο ζευγάρι που φόρεσε ο Τζόρνταν πριν γίνει επαγγελματίας κι αλλάξει εταιρεία, συν το ότι το «πακέτο» περιελάμβανε και τις ειδικές σόλες που φορούσε και φυσικά την υπογραφή του.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε χαρίσει τα παπούτσια του αμέσως μετά τον τελικό σε ένα από τα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες στο «the Forum» που ήταν η έδρα του Ολυμπιακού τουρνουά. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…