Με άρθρο-κόλαφο «υποδέχεται» στη Γαλλία τον Μητσοτάκη η Liberation

Πώς σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα τις αποκαλύψεις περί απόπειρας παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη και τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στον Άρειο Πάγο

Clipboard01 5

Εκτενές άρθρο για την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Liberation, το οποίο υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ελλάδα, Fabien Perrier. Και ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι χαρακτηριστικός για το περιεχόμενό του: “Στην Ελλάδα, η ακροδεξιά στην κορυφή του ‘βαθέος κράτους'”.

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η Liberation σχολιάζει πως “ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά της νομιμότητας, παρά την εμπλοκή του σε ένα σκάνδαλο παρακολούθησης δημοσιογράφων και δημοσίων προσώπων”.

Αναφορικά με την αποκάλυψη περί απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη, το δημοσίευμα σχολιάζει πως η αποκάλυψη αυτή “σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό του πρωθυπουργού και ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας”.

Αναφορά γίνεται και στον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη, δικαστικού με αντισημιτικό παρελθόν, ως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, με τη Liberation να παρατηρεί: “Η δικαστικός παραπονιόταν σε ένα blog επειδή ‘ο Χίτλερ δεν εξολόθρευσε εντελώς τους Εβραίους’. Το 2007 είχε ζητήσει την αθώωση ενός διαβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συγγραφέα του βιβλίου ‘Εβραίοι, όλη η αλήθεια’, που δικαζόταν για ρατσιστικές αναφορές και παρακίνηση σε μίσος. Ο δικηγόρος του ήταν ο γιος του, Θάνος Πλεύρης… ο νυν υπουργός Υγείας!”.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…