Με απόφαση Αυγενάκη, προπονήσεις στις 5 Μαΐου για τις ομάδες της Superleague

Το… πράσινο φως για να κάνουν προπονήσεις οι ομάδες της Superleague 1 άναψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ πέταξε το μπαλάκι στη διοργανώτρια αρχή για τη συνέχιση του πρωταθλήματος

αυγενακης

Εκτός από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά που καθημερινά στις 18:00 ενημερώνουν τους Έλληνες πολίτες για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, στο πάνελ την Πέμπτη (30/04), προστέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Στόχος ήταν να ανακοινώσει και να αναλύσει το πλάνο που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού που έχει συσταθεί, έτσι ώστε και τα σπορ στην Ελλάδα να μπουν σταδιακά στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μια κανονικότητα, βέβαια, που απέχει πολύ από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι να ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, που άλλαξε ριζικά πολλούς τομείς της ζωής. 

Πιο συγκεκριμένα, o Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε ότι από τις 5 Μαΐου επιτρέπεται η  επιστροφή προπόνησεων στη Super League σε γκρουπ 6-8 ατόμων, ενώ πέταξε το μπαλάκι στη διοργανώτρια αρχή για τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Αυτό θα γίνει με στόχο να υπάρξει μια βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητών σε περίπτωση που αποφασιστεί συνέχιση του πρωταθλήματος μέσα στο καλοκαίρι. Σε πρώτη φάση αυτό είναι το πρώτο «οκ» που δίνει η επιστημονική υγειονομική επιτροπή  που έχει συσταθεί για τις ποδοσφαιρικές ομάδες και μόνο για αυτές της Super League 1. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση των μέτρων για τις ομάδες με συνέπεια τη συνέχιση της σεζόν.

Aναλυτικά: 
– Κατάλογο για όσους εισέρχονται σε μια εγκατάσταση, ύπαρξη μίας εισόδου στην εγκατάσταση, έλεγχος

– Πέραν των αθλητών όλοι φορούν μάσκες

– Απόσταση δυο μέτρων, όχι χειραψίες

– Χρήση ιδίων αθλητικών ειδών που πλένονται σπίτι και μεταφορά με το ίδιο όχημα

– Απολύμανση αθλητικών οργάνων μετά από τη χρήση

– Οι αθλητές χρησιμοποιούν δικά τους μπουκάλια νερά

– Επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις σε όσους έχουν προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες

– Για τα μαθητικά αθλήματα επιτρέπονται προπονήσεις μόνο φυσικής κατάστασης και μόνο σε ανοικτούς χώρους

– Υγρού στίβου θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο

– Για αθλητές ΑΜΕΑ σε μεταγενέστερο χρόνο

– Για το ποδόσφαιρο: Θα επιτραπεί από 5/5 η προπόνηση ΠΑΕ Super League σε τμήματα 6-8 αθλητών σε ανοικτούς χώρους. Η προπόνηση θ’ αφορά στη φυσική 

κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομικής τεχνικής.

– Ψηφίσαμε διάταξη που επιτρέπουμε στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν για τα πρωταθλήματα

– Αναμένονται προτάσεις για τα υπόλοιπα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις κλπ)

– Κεκλεισμένων των θυρών και οι προπονήσεις.

– Δεν επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων γυμναστηρίων Δήμων, ανακοίνωσε τις προϋποθέσεις αλλά και την έναρξη των προπονήσεων για την Τρίτη 5 Μάϊου.

Επίσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι: «Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις των διοργανωτών στα άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) προκειμένου να εξεταστεί και γι’ αυτά η δυνατότητα ατομικών προπονήσεων σε μεταγενέστερο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων (ακόμα και προπονήσεων) θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».

Καυστική ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης!

”Ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όσα είπε για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω του κορονοϊού.

Ακούσαμε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση και από τον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο το αναλυτικό πλάνο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού.

Ακούσαμε ότι στο έβδομο στάδιο αυτού του πλάνου, χρονικά στο τέλος Ιουνίου, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ακούσαμε και όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης μόνο για ομάδες της Super League 1, στις οποίες επιτρέπεται από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου, η προπόνηση σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών.

Μετά από όλα αυτά αδυνατούμε να κατανοήσουμε αν οι αθλητικές εγκαταστάσεις επαναλειτουργούν στο 7ο στάδιο άρσης των μέτρων περιορισμού, δηλαδή μετά τα μέσα Ιουνίου ή την προσεχή Τρίτη. Αν δηλαδή ισχύουν όσα είπαν ο πρωθυπουργός και οι υφυπουργοί στις αρχικές εξαγγελίες σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού ή όσα είπε ο κ. Αυγενάκης.

Μετά από όλα αυτά αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε αν οι παίκτες σε ολιγομελή τμήματα των 6-8 ατόμων κινδυνεύουν να νοσήσουν ή όχι.”
 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…