Με αντιπερισπασμό και αναφορά στον Άρειο Πάγο προσπαθεί να καλύψει τις σχέσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ η σύζυγος Στουρνάρα

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα ζητώντας να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για την «άδικη και παράνομη καταδίωξη της» και την εισβολή στα γραφεία της εταιρείας της MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS στις 15 Σεπτεμβρίου.

57f76fa71dc524bb6d8b46a1

Σύμφωνα με την αναφορά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρνα «η έρευνα και κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων καθώς και ολόκληρου του ηλεκτρονικού αρχείου των οικονομικών στοιχείων της επιχειρήσεως, ήταν παράνομη, καθόσον στην παραγγελία του Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών γίνεται λόγος για ‘’ανακρινόμενη υπόθεση’’, χωρίς να προσδιορίζεται πουθενά στην έκθεση η υπόθεση αυτή, και μέχρι σήμερα ακόμη παραμένει άγνωστη».

Στην αναφορά γίνεται ακόμα λόγος για «σαφή υπέρβαση εξουσίας, δεδομένου ότι διενεργήθηκε πλήρης επιτόπιος φορολογικός έλεγχος χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή, χωρίς προηγουμένη κοινοποίηση σχετικής αποφάσεως της Φορολογικής Διοίκησης και χωρίς πράξη του Γενικού Γραμματέα». Σύμφωνα με την κ. Στουρνάρα η έρευνα είναι επίσης λόγω της μη περιγραφής συγκεκριμένου εγκλήματος στην σχετική έκθεση ερεύνης και κατασχέσεως, καθώς και του μη προσδιορισμού συγκεκριμένης δικονομικής διαδικασίας».

«Έπρεπε να εξηγηθεί έστω και περιληπτικά αλλά με πληρότητα και με σαφήνεια το έγκλημα για το οποίο εθεωρούμην ύποπτη, εις τρόπον ώστε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου» αναφέρει στην αναφορά της η Λίνα Νικολοπούλου, «το οποίο δεν έγινε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάποιο έγκλημα. Με εξέθεσαν δε σε ποινική καταδίωξη, με την μορφή της εφαρμογής εναντίον μου σοβαρών δικονομικών καταναγκαστικών μέτρων -ερεύνης και κυρίως κατασχέσεως απάντων των φορολογικών μου στοιχείων- ενώ τυγχάνω εντελώς αθώα (άρθρ. 239 ΠΚ)».

Η σύζυγός του κεντρικού τραπεζίτη μιλάει επίσης «…περί πλήρους επιτοπίου φορολογικού ελέγχου παρανόμου, περί ευτελισμού της εννοίας της μυστικότητος των ανακριτικών πράξεων, και περί διενεργείας σοβαρών ανακριτικών πράξεων χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη περί τελέσεως κάποιου εγκλήματος και επί τη βάσει και μόνον αηθών, κακοβούλων, ψευδών δημοσιευμάτων τα οποία αν μη τι άλλο δεν περιέγραφαν και κάποια συγκεκριμένη αξιόποινο πράξη ή παράβαση αλλά ήσαν εντελώς αόριστα, παραπλανητικά, συκοφαντικά, ο δε δράστης είχε καταμηνυθεί».

Στην αναφορά περιλαμβάνεται και το ιστορικό της σύμβασης που σύναψε η εταιρία της Λίνας Νικολοπούλου με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ γίνεται αναφορά για κατάχρηση εξουσίας των αρμοδίων ανακριτικών υπαλλήλων και των επικεφαλής αυτών, για προσβολή προσωπικότητας και για δικονομικές αλλά και ουσιαστικού δικαίου αταξίες που υποδηλώνουν μεροληψία και σκοπιμότητα και παραβιάσθηκαν θεμελιώδη ουσιαστικά δικονομικά δικαιώματα και η αρχή της μυστικότητας της διαδικασίας.

«Στην συνταχθείσα έκθεση για την παράνομο έρευνα-κατάσχεση, ουδαμού αναφέρεται ο ανακριτής πλημμελειοδικών, στην αρμοδιότητα του οποίου εκκρεμεί ήδη η ως άνω αναφερομένη ποινική-ανακριτική δικογραφία η οποία αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά αναφέρεται πως οι διαδικαστικές αυτές πράξεις διενεργήθηκαν δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας ενώ είναι γνωστόν ότι την κυρία ανάκριση διενεργεί μόνον ο ανακριτής, ως ρητώς ορίζει η διάταξις του άρθρου 246 ΚΠΔ. Φαίνεται ότι αντεισαγγελεύς πρωτοδικών, στις 14-9-2016, εκκρεμούσης ήδη ανακριτικής δικογραφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, παραγγέλλει εν αγνοία του ανακριτού την διενέργεια ανακριτικών πράξεων στην έδρα της επιχειρήσεώς μου χωρίς ο αρμόδιος ανακριτής να του ανακοινώνει την ύπαρξη αποχρωσών ενδείξεων σε βάρος μου σχετικά με τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης σχετιζομένης με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την συναφθείσα σύμβαση», αναφέρει η Λίνα Νικολοπούλου.

Πώς η Εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε στην έρευνα

Όπως έχει αποκαλύψει το koutipandoras.gr στις 13 Σεπτεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την έρευνα στα γραφεία της εταιρίας της κ. Λικονοπούλου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή στην επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα για στοιχεία που αφορούσαν συμφωνίες του ΚΕΕΛΠΝΟ με πρόσωπα και εταιρίες. Πρόκειται συγκεκριμένα για συμφωνίες οι οποίες δεν βρέθηκαν στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τους ελέγχους.

Μια ημέρα μετά, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου, η εισαγγελέας Διαφθοράς, ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, να την ενημερώσει για την πορεία των ερευνών. Την ίδια ημέρα ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει σε έρευνα σε εταιρίες, ώστε να βρεθούν στοιχεία και συγκεκριμένα συμβάσεις που δεν υπήρχαν στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η εντολή του εισαγγελέα Σέβη υλοποιήθηκε χθες Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να μην περιορίζεται στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά να επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι το όνομα της κ. Σταυρούλας Νικολοπούλου – Στουρνάρα είχε αναφερθεί από τους εισαγγελείς στον ανακριτή, χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία, αφού αυτά δεν είχαν βρεθεί στα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εξ ου και αποφασίστηκε να ερευνηθούν τα γραφεία της εταιρίας της.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές οι διαδικασίες όλων των ερευνών, είναι καθ’ όλα νόμιμες και σε καμιά περίπτωση δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί δικονομικών αταξιών και σκοπιμοτήτων του συνηγόρου της Σταυρούλας Νικολοπούλου, Σπύρου Μουζακίτη ο οποίος την περίοδο κατά την οποία αναζητούντο στοιχεία σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…