Newsroom

Newsroom

Με αφιέρωμα στον Μότσαρτ το ντεμπούτο της νέας σολίστ πιάνου Λυδίας Ιατράκη – Συναυλία με Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων

Το ντεμπούτο της ως σολίστ θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, η νεαρή πιανίστα Λυδία Ιατράκη, με μια μεγάλη συναυλία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

01 1

Το ντεμπούτο της ως σολίστ θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, η νεαρή πιανίστα Λυδία Ιατράκη, με μια μεγάλη συναυλία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, αφιερωμένη στη γέννηση του αυστριακού συνθέτη Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Τη συναυλία, όπου αναμένεται να αποτυπωθεί η ζωντάνια της νέας γενιάς των μουσικών, αφού θα συμμετέχει η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, θα διευθύνει ο μαέστρος Παύλος Σεργίου.

Την εισαγωγή στη συναυλία θα κάνει η διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια της Λυδίας, Τατιάνα Παπαγεωργίου, η οποία, θα μοιραστεί με το κοινό ιδιαίτερες γνώσεις για τον ίδιο τον Μότσαρτ, αλλά και για τα κομμάτια που θα ακουστούν.

Πρόγραμμα:

– Οι Γάμοι του Φίγκαρο, Εισαγωγή
– Κοντσέρτο για Πιάνο αρ. 20, σε Ρε ελάσσονα, Κ. 466
– Συμφωνία σε Σολ ελάσσονα, K. 550

Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 18.30, στο θέατρο του Pierce College στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή). Είσοδος ελεύθερη, διαθέσιμο parking.

01 1 1Λυδία Ιατράκη
πιάνο

Η Λυδία Ιατράκη είναι μια νεαρή πιανίστα, απόφοιτη των Pierce – The American College of Greece (P’13) και Deree – The American College of Greece (D’19). Η Λυδία έλαβε το πτυχίο της στην ερμηνεία πιάνου από το Τμήμα Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich, μαζί με διακρίσεις όπως το Βραβείο Εξαίρετου Φοιτητή στη Μουσική Απόδοση και το Βραβείο Παράλληλων Σπουδών, για την παράλληλη φοίτησή της στο τμήμα Μουσικολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Μετά από ανταγωνιστικές ακροάσεις, η Λυδία συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Βασιλική Ακδημία της Σκωτίας στη Γλασκώβη, από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό της στην ερμηνεία πιάνου το 2022. Σπούδασε πιάνο με την Δρ Τατιάνα Παπαγεωργίου στο Deree – The American College of Greece και στο Ωδείο Kodály , από όπου έλαβε το δίπλωμα πιάνου με τον βαθμό «Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο».

Στη Γλασκώβη, σπούδασε στην τάξη του διακεκριμένου πιανίστα Aaron Shorr. Έχει επίσης παρακολουθήσει masterclass πιάνου στην Αθήνα με τους Daniel Blumenthal και Δημήτρη Τουφεξή, καθώς και στο International Mozarteum Summer Academy στο Σάλτσμπουργκ στις τάξεις των Dina Yoffe, Yafei Chuang και Frank Wibaut.

Η Λυδία έχει λάβει σημαντικά μουσικά βραβεία και υποτροφίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό της UNESCO, το Ίδρυμα Αττική Παράδοση, το International Propeller Club και το Royal Conservatoire Scotland School of Music.

Παύλος Σεργίου
μαέστρος

1941310 592675244158107 1290764149 o
Πηγή: ΑΣΟΝ

Μουσικός διευθυντής, αρχιμουσικός και ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Αθηνών (ΑΣΟΝ). Ο Παύλος Σεργίου σπούδασε πιάνο και αρμονία με τον διαπρεπή συνθέτη Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη, ανώτερα θεωρητικά, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον Γιάννη Ιωαννίδη και χορωδιακή μουσική με τον Παναγιώτη Σκούφη. Αργότερα, ως υπότροφος του Ελληνικού Κράτους (ΙΚΥ), σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στην Κολωνία της Γερμανίας στην τάξη του Volker Wangenheim, αποφοιτώντας το 1988.

Ο μαέστρος Σεργίου έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό πρώτων παραστάσεων έργων που παραγγέλθηκαν για την τάξη «New Music Theatre» του διάσημου συνθέτη Mauricio Kagel στην Κολωνία. Μέχρι το 1993, ο κ. Σεργίου κατείχε τη θέση του Μουσικού Διευθυντή στο περιφερειακό Θέατρο Σαξονίας-Άνχαλτ, διευθύνοντας πολυάριθμες παραστάσεις όπερας, οπερέτας και συμφωνικής μουσικής.

Ενώ εργαζόταν στη Γερμανία, διηύθυνε επίσης συναυλίες και παραστάσεις όπερας στην Κέρκυρα. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1995, διατήρησε τη διευθυντική του καριέρα παράλληλα με το παιδαγωγικό του έργο. Έχει διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), τις ορχήστρες της Εθνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ), την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Πατρών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Πόλης Αθηνών και την Ελληνική Όπερα (ΕΛΣ).

Εκτός από την καινοτόμο δουλειά του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Αθηνών, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών, έχοντας διευθύνει όλες τις συναυλίες και ηχογραφήσεις της. Από το 2000 είναι Μουσικός Διευθυντής του Ορφείου Ωδείου Αθηνών. Την ίδια χρονιά εκλέχθηκε στο Μουσικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συνεχίζει να διδάσκει σήμερα ως Καθηγητής.

74408973 2605015906257354 7824946370497740800 nΑθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Για τρίτη δεκαετία, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Αθηνών – ΑΣΟΝ εκπαιδεύει τους νέους μουσικούς και τους μυεί στο σπουδαίο συμφωνικό ρεπερτόριο.

Ένας μεγάλος αριθμός μουσικών από τα μέλη των επαγγελματικών ελληνικών ορχηστρών σήμερα «έμαθαν τη δουλειά» στην ΑΣΟΝ.

Ο μόνιμος μαέστρος, Παύλος Σεργίου, επιδιώκει συστηματικά την παρουσία της ΑΣΟΝ όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Στη σύντομη ιστορία της, η ΑΣΟΝ μπορεί να υπερηφανεύεται για τον μεγάλο αριθμό πρώιμων παραστάσεων, για τις περισσότερες από διακόσιες πενήντα (250) συναυλίες σε όλη τη χώρα, για τη συνεργασία της με μερικούς από τους πιο εξέχοντες Έλληνες σολίστ, για την παροχή συστηματικού «φόρουμ» σε νέους Έλληνες και ξένους μαέστρους και σολίστ και για το παιδαγωγικό της έργο μέσω συναυλιών σε σχολεία.

Τατιάνα Παπαγεωργίου

1466101 10152161033174716 8618797045661685699 n
Πηγή: Tatiana Papageorgiou

Η Δρ Τατιάνα Παπαγεωργίου είναι πιανίστα με ποικίλη επαγγελματική δραστηριότητα ως ερμηνεύτρια, ενορχηστρωτής, καθηγήτρια και μουσικολόγος.

Διδάσκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, από το 1999.

Απόφοιτος του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής και της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής στο Λονδίνο , ακολούθησε ανώτερες σπουδές στο πιάνο και τα θεωρητικά, ως υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ιδρύματος Ελληνικών Κρατικών Υποτροφιών και του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής. Στους δασκάλους της περιλαμβάνονται οι θρυλικοί πιανίστες Lev Vlassenko και Yonty Solomon.

Οι συναυλιακές της εμφανίσεις την έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Κίνας και έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Νέα Όπερα της Μόσχας, η Συμφωνική του Πεκίνου, η Εθνική Όπερα της Βαρσοβίας Συμφωνική Ορχήστρα, Φιλαρμονική Κεντρικής Γερμανίας και Κρατική Συμφωνική Αθηνών.

Η πρωτοποριακή διδακτορική της έρευνα στη συμφωνική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είχε ως αποτέλεσμα να φέρει στο φως ανέκδοτα έργα, διάφορες διασκευές, μεταγραφές και ενορχηστρώσεις των έργων του, καθώς και παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις και πλήρη ηχογράφηση του πανιστικού και συμφωνικού του έργου σε στενή συνεργασία με τον ίδιο τον συνθέτη.

Οι πρόσφατες διασκευές της για πιάνο σε τραγούδια, μπαλέτα και παρτιτούρες ταινιών του Θεοδωράκη έχουν εκδοθεί από την Schott International το 2011 και έχουν επαινεθεί από τον διεθνή Τύπο. Τα πρόσφατα έργα της περιλαμβάνουν παραστάσεις της μουσικής του Σοπέν στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…