Mε άδεια χέρια …έφυγε η MIG από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο που απέρριψε της αξιώσεις εναντίον της Κύπρου

Ένα ακόμη «ηχηρό χαστούκι» δέχθηκε ο όμιλος MIG Α. Βγενόπουλου καθώς με απόφαση του το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο απέρριψε αξιώσεις της εταιρίας και άλλων έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια τακτική είχε χρησιμοποιήσει ο Βγενόπουλος και εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη που τελικώς και εκείνη απορρίφθηκε.

5b5c0dfd1dc524731c8b45a5

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, με απόφασή του, απέρριψε την αίτηση της MIG εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία διεκδικούσε ποσό 1,05 δισεκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση σε σχέση με την επένδυσή της στην πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα. H εξέλιξη αυτή δεν είναι η καλύτερη για την MIG καθώς ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος είχε ποντάρει πολλά σε αυτή την δικαστική μάχη. Να σημειωθεί ότι ο Βγενόπουλος είχε χρησιμοποιήσει την προσφυγή του στο διαιτητικό δικαστήριο ως επιχείρημα συκοφαντιών εναντίον του από τον Κώστα Βαξεβάνη και είχε προδικάσει το αποτέλεσμα, λέγοντας ακόμη και στη δίκη με το δημοσιογράφο πως θα δικαιωθεί και ο συκοφάντης θα αποκαλυφθεί. Τελικώς το δικαστήριο αποφάσισε εναντίον της προσφυγής του!

Η απόφαση όπως ήταν φυσικό,  ικανοποιεί πλήρως την Κυπριακή πλευρά,  καθώς όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, «είναι πολύ σημαντικό ότι αποφεύχθηκε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη σχετικά με υπέρογκες απαιτήσεις που αδικαιολόγητα ηγέρθησαν εις βάρος της χώρας μας».

«Πρέπει να συγχαρούμε τη Νομική Υπηρεσία, όπως επίσης και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, το Υπουργείο Οικονομικών και όσους άλλους συνέβαλαν για να κερδηθεί αυτή η νομική μάχη και να δικαιωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…