Newsroom

Newsroom

Με 5,8 εκατομμύρια γλιτώνει ο Ρέστης την προφυλάκιση

Κίνηση πρόκειται να κάνει ο Βίκτωρας Ρέστης. Οι πληρεξούσιοί του θα καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των…

Κίνηση πρόκειται να κάνει ο Βίκτωρας Ρέστης. Οι πληρεξούσιοί του θα καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την κατηγορία για την υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με τον τρόπο αυτό δεν αναιρεί τη δίωξη εναντίον του, ειδικά για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως δείχνει «καλή θέληση» με την επιστροφή των χρημάτων. Έτσι θεωρείται μάλλον απίθανο να προφυλακιστεί.

Ωστόσο ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει άλλη μια κατηγορία για την οποία θα απολογηθεί κι αφορά την παράβαση του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν αυτόματα όπλα, τα οποία με βάση το νόμο και τις άδειες οπλοφορίας των σωματοφυλάκων του έπρεπε να βρίσκονται στο χώρο φύλαξης, δηλαδή στην εταιρεία του, κι όχι στο σπίτι του. Επίσης, βρέθηκαν δύο ρέπλικες όπλων τύπου καλάσνικοφ. Η θέση του επιχειρηματία επιβαρύνεται επίσης από μία υπόθεση ψευδούς πόθεν έσχες για την οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Ο Ρέστης φέρεται να μην έχει κάνει ακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και να μην έχει συμπεριλάβει σε αυτές δεκάδες εταιρείες.

Μία από τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Ρέστης αφορά την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Ο Ρέστης φέρεται να έχει αγοράσει ακίνητα με τη μεσολάβηση του παραδικαστικού για τα οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει εξαπατηθεί από συνεργάτες του. Η απόφαση για την προφυλάκισή του θα κριθεί με βάση την κατάθεσή του για την υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σοβαρή πλευρά στην υπόθεση παραμένει το αν οι διώξεις που αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την τράπεζα FBB Bank θα επεκταθούν και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών και των εφημερίδων στα οποία ο εφοπλιστής είχε αγοράσει ποσοστά. Αν, δηλαδή, θα ασκηθούν διώξεις για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Πρόκειται για τις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Βήμα» και το MEGA Channel. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι την υπεράσπιση του κ. Ρέστη αναμένεται να αναλάβει δικηγόρος- στενός φίλος και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον πρώην συνεργάτη του Ρέστη, Αναστάσιο Πάλλη για τον οποίο το HOT DOC έχει κάνει μια σειρά από αποκαλύψεις. Έχει εξαφανιστεί μαζί με μία μολδαβή στενή του συνεργάτιδα. Οι Αρχές θεωρούν ότι βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, αν κι ανακάλυψαν εισιτήρια που είχαν εκδοθεί με προορισμό την Πορτογαλία.


Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…