Με 5.500 αστυνομικούς να τον φυλάνε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Αστυνομοκρατία επικρατεί στην  Θεσσαλονίκη  ενόψει της 85ης ΔΕΘ, με τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται υπό την προστασία 5.000 αστυνομικών  Χιλιάδες πολίτες είναι έτοιμοι να τον υποδεχθούν με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

thessaloniki astynomia

Η Θεσσαλονίκη κινείτε σε ρυθμούς ΔΕΘ και το κλίμα είναι ήδη τεταμένο καθώς εκεί  βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί έτοιμοι να φυλάνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό να μην πατήσει διαδηλωτής στην «κόκκινη ζώνη», δηλαδή πέριξ της έκθεσης. Παράλληλα, έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, πέρα από αστυνομικές κλούβες, drones, υδροφόρες αύρες και το υπερόπλο «Αίαντας», ενώ και ελικόπτερα θα εποπτεύουν από αέρος.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο βήμα της 85ης ΔΕΘ, σε τρία σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές, πολίτες που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει, που τους κυριεύει η ανασφάλεια για το αύριο. Στη συνέχεια με πορείες θα κατευθυνθούν προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα καταφέρουν να φθάσουν εκεί, αφού η περιοχή πέριξ του καμπ της ΔΕΘ και του ΑΠΘ θα είναι απόλυτα αστυνομοκρατούμενη και αποκλεισμένη από νωρίς το απόγευμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τους παλιούς του συμμάχους, τους νεομακεδονομάχους, που καλούσαν σε ξεσηκωμό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα αποτελούν τον κύριο και πιο σκληρό πυρήνα των αντεμβολιαστών και των αρνητών του κορωνοϊού. Είναι αυτοί που μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις και άλλες «ψεκασμένες» ομάδες καλούν διαδικτυακά τον κόσμο να πάρει τα «λάβαρα» και τις ιερές εικόνες και να συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο ενάντια στα εμβόλια.

Τα σημεία των συγκεντρώσεων

Η μεγάλη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΕΔΟΘ θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα, και εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αλλά και εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά. Μισή ώρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ  καλεί σε προσυγκέντρωση στο άγαλμα Λαμπράκη, ενώ στις 6 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Την ίδια ώρα πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Να τονίσουμε ότι τον «χορό» των κινητοποιήσεων ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και της πρωθυπουργικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν χθες Παρασκευή οι υγειονομικοί, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία προς το ΥΜΑ-Θ.  Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν όμως και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Καμάρα με το γνωστό σύνθημα που κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες  στα social media

Τέλος η  ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων της στη Θεσσαλονίκη , ανακοινώνοντας ότι δε θα οργανώσει φέτος όπως και πέρυσι συλλαλητήριο εξαιτίας της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων. Στη διακήρυξή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «από το 2010 μέχρι και σήμερα, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στην «κλίνη του Προκρούστη» με σκληρές πολιτικές λιτότητας που οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, κρίνουν κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών τους την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μία κρίσιμη για αυτούς περίοδο λόγω και της πανδημίας -και μετά από 11 συνεχή χρόνια μνημονίων και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων- χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας».

 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…