Μαζιώτη και Επαναστατικό Αγώνα "βλέπει" η ΕΛ.ΑΣ. στη ληστεία της Κλειτορίας (photos)

Τον Νίκο Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας…

29042014 tra017

Τον Νίκο Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που έγινε στις 10 Μαρτίου του 2014 και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν με την απειλή όπλου 4.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους συνεπλάκησαν με αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν με πυρά στο πόδι και του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ αντάλλαξαν πυροβολισμούς με άλλον αστυνομικό της ίδιας Υπηρεσίας. Το όχημα διαφυγής των δραστών βρέθηκε καμένο σε κοντινή τοποθεσία, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, στον κάλυκα της σφαίρας βρέθηκε DNA που ενοχοποιεί τον Νίκο Μαζιώτη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και οι φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας που έδωσαν οι διωκτικές Αρχές στη δημοσιότητα και κατά τις εκτιμήσεις τους ο ένας από τους δύο δράστες, που δεν έχει γένια ομοιάζει με τον Νίκο Μαζιώτη.

«Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανακοινώνεται ότι:

– Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό – με ανθρωποκτόνο πρόθεση – άγνωστου δράστη σε βάρος αστυνομικού, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας την 10-03-2014 στο υποκατάστημα της Τράπεζας «Πειραιώς» στην Κλειτορία Αχαΐας, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε πληθώρα αντικειμένων που κατασχέθηκαν:

-κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα

-σε διαμερίσματα – κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση,

-σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

– Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Επισυνάπτονται 28 φωτογραφίες από την προαναφερόμενη ένοπλη ληστεία στη Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014 στο υποκατάστημα της Τράπεζας «Πειραιώς», στις οποίες εμφανίζονται δύο δράστες.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα παρακαλείται να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».






Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…