Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο κατά των παρακολουθήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Παρόντα τα διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν τη συγκέντρωση

Μαζικό και μαχητικό ήταν το σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στις παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτών που διενεργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την Ομόνοια.

Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το ΜΕΡΑ 25, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, φοιτητές κ.ά. ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και να μπει τέλος στις παρακρατικές μεθοδεύσεις μέσω της ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης, τη συγκέντρωση κάλυψαν πολλά διεθνή μέσα. «Σημειώνω την πολύ έντονη παρουσία διεθνών ΜΜΕ που έχουν τα μάτια τους στραμμένα στις εξελίξεις στην Αθήνα. Οι εικόνες που θα μεταδώσουν δεν θα είναι μόνο από κοινοβουλευτικές μονομαχίες, αλλά και από κόσμο να διαδηλώνει στον δρόμο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό κρατούμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση ανέφερε: 

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα καθαρό δείγμα ότι δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει ένα τεράστιο σκάνδαλο παρακολουθήσεων χιλιάδων πολιτών, δημοσιογράφων, αγωνιστών, πολιτικών προσώπων, για το οποίο έχει βγει στην επιφάνεια μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεν υπάρχει καμία ελευθερία και δικαίωμα που να μην έχει καταπατήσει η κυβέρνηση επιστρατεύοντας τον σκοτεινό μηχανισμό της ΕΥΠ, παράλληλα με την αστυνομοκρατία και την επίθεση σε θεμελιώδεις ελευθερίες, τη διαδήλωση και την απεργία. Η κυβέρνηση βουλιάζει μέσα στα αδιέξοδα της κρίσης του συστήματος με την ακρίβεια στην ενέργεια και τα τρόφιμα να απειλούν τις ζωές μας, με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική κρίση, τις πυρκαγιές και τη ξηρασία στην Ευρώπη, το ρατσισμό με τις απροκάλυπτες δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα.»

»Το «βαθύ κράτος» της ΕΥΠ δεν εκδημοκρατίζεται αλλά χρειάζεται ξεθεμελίωμα. Είναι υποκριτική η στάση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για «επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας», ενώ έχει ο ίδιος επανειλημμένα υπηρετήσει, θωρακίσει, χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του σημερινού καθεστώτος. Μόνο η μαζική λαϊκή κινητοποίηση και οι αγώνες των εργαζομένων, του κινήματος για τις λαϊκές ελευθερίες και της νεολαίας, μπορούν να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη προοπτική με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας, και όχι τις προτεραιότητες του κέρδους, του κεφαλαίου, των Τραπεζιτών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.»

»Είναι ώρα σύγκρουσης για να ξηλώσουμε όλο το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης και του συστήματος κατά του εργατικού, του λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος και να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Να κλιμακώσουμε την αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μην φορτωθούν στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που λεηλατεί τα δικαιώματά μας.»

 

Διπλό φονικό στην Καβάλα-Νέες αποκαλύψεις για την ένταση στις σχέσεις του ζευγαριού

Διπλό φονικό στην Καβάλα-Νέες αποκαλύψεις για την ένταση στις σχέσεις του ζευγαριού

Ενα σημείωμα του 56χρονου εκτελεστή και αυτόχειρα στην Καβάλα αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της τραγωδίας.