Μαζική συγκέντρωση στο Μοναστηράκι - «Οργή και θλίψη η Ζackie θα μας λείψει»

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία στο Μοναστηράκι για να διαμαρτυρηθεί στον απόηχο της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

NewsRoom 03/05/2022 | 20:45

Η είδηση ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε σε 10ετη κάθειρξη τον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη αλλά αθώωσε τους αστυνομικούς προκάλεσε κύμα οργής, με πλήθος κόσμου να κάνει ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας. Στις 19:30 ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται με πλακάτ στα χέρια πανό και πολύχρωμες σημαίες ζητώντας Δικαιοσύνη.

Κεντρικό σύνθημα το «Οργή και θλίψη η Ζackie θα μας λείψει». Επίσης οι διαδηλωτές φωνάζουν «σεξισμός ρατσισμός και ομοφοβία - κάτω η νέα δημοκρατία», «στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία μπάτσοι και αφεντικά κάνανε δολοφονία».


Φωνάζοντας συνθήματα οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση προς στην οδό Γλάδστωνος που ο Ζακ άφησε την τελευταία του πνοή, το Σεπτέμβριο του 2018. Η συγκέντρωση όμως ενόχλησε για μια ακόμα φορά την ΕΛ.ΑΣ που προχώρησε σε ρίψη χημικών σύμφωνα με πληροφορίες