Μαζική εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο – Ζητούν κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ

Διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στο Καπιτώλιο ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

καπιτωλειο

Διαδηλωτές που ζητούν εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έφτασαν έως τα σκαλιά του κτιρίου των γραφείων της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τη Haaretz, πρόκειται για περίπου 400 Αμερικανοεβραίους και αλληλέγγυους, συμπεριλαμβανομένων 25 ραβίνων οι οποίοι εισήλθαν στο χώρο του Καπιτωλίου.

Σε εικόνες του Reuters από την ακτιβιστική δράση, οι διαδηλωτές φαίνεται να κρατούν ένα μαύρο πανό που γράφει με λευκά γράμματα «εκεχειρία». Αλλο πανό έγραφε «αφήστε τη Γάζα να ζήσει» ενώ οι περισσότεροι φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «οι Εβραίοι λένε εκεχειρία τώρα».

Σε βίντεο από τα social media αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτές μέσα στο κτήριο, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι εκτός.

 

 

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να διαδηλώνουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε», ενώ οι διαμαρτυρίες δεν συμβαίνουν μόνο μέσα στο Καπιτώλιο με διαδηλωτές, όπως αναφέρει η αστυνομία, να περπατούν επίσης στο οδόστρωμα γύρω από την πλευρά της Βουλής των Αντιπροσώπων του συγκροτήματος του Καπιτωλίου.

 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…