Μαζικές συγκεντρώσει κατά του Τραμπ – Ψέκασαν τους διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού

Λίγες μόνο ώρες πριν την ορκωμοσία του 45ου προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, πλήθος κόσμου κατεβαίνει στους δρόμους προκειμένου να εναντιωθεί κατά της εκλογής του και για τα όσα έχει πει μέχρι σήμερα σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική, τους μουσουλμάνους αλλά και για τις γυναίκες.

5881df421dc524fb168b4752

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη μπροστά στο ξενοδοχείο Trump International Hotel και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τον Πύργο Τραμπ. Στη διαδήλωση αυτή συμμετείχαν πολιτικοί, ακτιβιστές, αλλά και διασημότητες. Μεταξύ αυτών κι ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, αλλά κι ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν που πρωταγωνιστεί σε παρωδία για τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλεοπτικό σόου «Saturday Night Live»

«Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ελέγχει την Ουάσιγκτον, αλλά εμείς ελέγχουμε τη μοίρα μας ως Αμερικανοί. Δεν φοβόμαστε το μέλλον. Πιστεύουμε ότι το μέλλον θα είναι λαμπερό, εάν ακουστεί η φωνή των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο ντε Μπλάζιο.

Στην Ουάσιγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία χθες το βράδυ. Οι αστυνομικές δυνάμεις φορούσαν εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών, ενώ προχώρησαν στη χρήση σπρέι πιπεριού. Οι ταραχές ξέσπασαν έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων του National Press Club, στην οποία πραγματοποιείτο εκδήλωση (DeploraBall) προς υποστήριξη του Τραμπ. 


Μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις κατά του Τραμπ, η «ANSWER Coalition» αναμένεται να συγκεντρωθεί σήμερα, Παρασκευή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι Μοναδική Μέρα, λέμε, μιας μεγάλης εποχής νατίστασης, και πιστεύουμε ότι στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τον Τραμπ και την κυβέρνηση», δήλωσε ο Ben Becker, διοργανωτής με την ομάδα.

«Η ατζέντα Τραμπ είναι πολύ περιεκτική. Περιλαμβάνει επιθέσεις σε μουσουλμάνους, μετανάστες, για τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των εργαζομένων.» πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει ότι στόχος των αστυνομικών επιχειρήσεων είναι να κρατηθούν σε απόσταση οι οπαδοί του Τραμπ από τους διαδηλωτές.




Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…