Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα με σύνθημα "Ανάσα αξιοπρέπειας" (φωτο)

Δεκάδες χιλιάδες πολιτών, αψηφώντας το κρύο, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες της Ελλάδας, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας για αλλαγή πολιτικής προς…

10968131 10205467993915264 2080986249 n

Δεκάδες χιλιάδες πολιτών, αψηφώντας το κρύο, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες της Ελλάδας, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας για αλλαγή πολιτικής προς το Eurogroup που συνεδρίασε με θέμα την Ελλάδα. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν ότι χρειαζόμαστε «ανάσα αξιοπρέπειας» ενώ στο κάλεσμα που έγινε μέσω των social media, υπήρχε το τρίπτυχο: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε». Χιλιάδες κόσμος διαδήλωσε κατά της λιτότητας και υπέρ της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας.

kouti sil

Στην ανακοίνωση που αναφέρεται:
Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.
Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.
Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.
Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Θα νικήσουμε!

Το δικό του μήνυμα έστειλε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω twitter: Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης, είναι η δύναμή μας» έγραψε και πόσταρε μια φωτογραφία από τη μεγάλη συγκέντρωση. 

untitled

Πιστοί στο ραντεβού που κλείστηκε μέσω Facebook και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, που έδωσαν δυναμικό «παρών» μπροστά στο Λευκό Πύργο. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο σημείο και έδειξαν εμπράκτως τη στήριξή τους, ενώνοντας τις φωνές τους με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που οργάνωσαν συλλαλητήρια για να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Με συνθήματα και πανό «ψηλά το κεφάλι» και «λευτεριά στην Ελλάδα», η Θεσσαλονίκη έστειλε βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και στηρίζουν τις προσπάθειες της νεοσύστατης κυβέρνησης να έρθει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους. 

salonica merkel

salonica merkel 2

Εκατοντάδες πολίτες, συγκεντρώθηκαν και στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε», άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης στην προσπάθεια της κυβέρνησης  για το τέλος της σκληρής λιτότητας.

kalamata merkel

Δείτε εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

kouti sil 4

kouti sil 3

kouti silll