«Μαζί τα φάγαμε» – Η επιστροφή

Το sequel του «Μαζί τα φάγαμε - Το πρώτο αίμα» δε θα είναι απλά ένα δράμα. Θα έχει έντονα στοιχεία τρόμου σε ένα αποκαλυπτικό τοπίο μετα-δημοκρατίας, με τους παραγωγούς να υπόσχονται έντονη ΔΡΑΣΗ και άφθονη κοινωνική καταστροφή.

Mitsotakis Venizelos

Λίγες μέρες. Τόσο χρόνο χρειάστηκε -μετά την Κυριακή των ευρωεκλογών- η ΝΔ ώστε να ξεδιπλώσει, σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει, σε περίπτωση που επικρατήσει και στις εθνικές εκλογές, της 7ης Ιουλίου. Όχι πως δεν το ξέραμε από πριν, απλά οι νεοφιλελεύθερες ύαινες, είδαν ανεκμετάλλευτα φιλέτα και ξεθάρρεψαν ακόμα παραπάνω. Δέκα μονάδες, σου λέει, είναι αυτές, δε γυρίζει το παιχνίδι, ας είμαι ο εαυτός μου.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, λοιπόν, τα αφιονισμένα στελέχη της ΝΔ -και τα ψυχοπαίδια του ΚΙΝΑΛ- έχουν περιγράψει κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο άλωσης του κοινωνικού κράτους και των πολιτειακών θεσμών, όπως για παράδειγμα, η κομβική για τα συμφέροντά τους, δικαιοσύνη. «Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου». Η δήλωση αυτή ανήκει στον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, που ζητούσε από καιρό -είναι αλήθεια- τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια δήλωση που σίγουρα θα προσυπέγραφαν -και με αίμα αν χρειαζόταν- ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν αφήνουν τίποτα να εννοηθεί. Τα λένε όλα ξεκάθαρα.

Του ευρισκόμενου σε έκσταση, Βαγγέλη Βενιζέλου, είχε προηγηθεί βέβαια, η πρωθιέρεια των απολύσεων και του νεοφιλελευθερισμού, ή σύμβουλος του Μητσοτάκη, Μιράντα Ξαφά. Δάκρυσε η εικόνα της Θάτσερ που έχει στο προσκεφάλι της με την ευρεία νίκη της ΝΔ στις εκλογές και πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα και τα social media για να κηρύξει την κοινωνική καταστροφή.

«Θα το χωνέψουν αργά ή γρήγορα ότι ο Ελληνικός λαός απέρριψε την ταξική πολιτική της αναδιανομής εισοδήματος που οδηγεί στην μιζέρια για όλους», έγραψε στο Twitter, την επομένη των ευρωεκλογών, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ. «Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Οι παροχές που δόθηκαν, με την 13η σύνταξη ή όπως το ονομάζει κανείς πρέπει να κοπούν. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε χθες σε συνέντευξή της στο Real fm, στα όρια του οργασμού, έστω και αν μιλάμε για τη Μιράντα Ξαφά.

Από το γάμο και τη χαρά δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο τραπεζίτης της καρδιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιάννης Στουρνάρας. «Είναι διαπιστωμένο ότι τα δημόσια συστήματα υγείας δεν θα έχουν εσαεί τη δυνατότητα να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες προς όλους. Συνεπώς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών για υπηρεσίες υγείας θα βαίνει αυξανόμενη. Αν η προτεραιότητα του κράτους είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, τότε δεν μπορεί να τους παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο 12th Insurance Conference (συνέδριο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών) αποκαλύπτοντας και αυτός τα ξεκάθαρα σχέδια διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στην ομάδα δράσης και ο πρώην υπουργός -ελαστικής- Εργασίας και λάτρης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, Γιάννης Βρούτσης. «Η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη», δήλωσε. Χθες βέβαια τα μάζεψε καθώς, όπως μαθαίνουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να μην… “ανοίγονται” και πολύ τα στελέχη γιατί αν πουν αυτά που ετοιμάζουν να εφαρμόσουν ως κυβέρνηση θα τρομάξει ο κόσμος.

Την προηγούμενη εβδομάδα για παράδειγμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε πως εκτός από την επανα-ιδιωτικοποίηση του αμαρτωλού ΟΑΣΘ, είναι και κατά της δωρεάν μετακίνησης ανέργων με τα λεωφορεία της πόλης.

Άλλο ένα στέλεχος της ΝΔ, που δεν κρατήθηκε ήταν η Σοφία Βούλτεψη. Σε τηλεοπτικό πάνελ και ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη υπογράμμιζε πως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκοψαν τη 13η σύνταξη, η οποία επανέρχεται σταδιακά, η Σοφία Βούλτεψη, την διέκοψε λέγοντας: «αυτό καλύτερα να μην το κάνατε!».

Είχε βέβαια προηγηθεί συντονιστής ετεροδημοτών Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Στεφανίδης, ο οποίος μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: «Τώρα που η Κούνεβα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα».

Εντάξει παιδιά, μην κουράζεστε άλλο, καταλάβαμε.

Πανηγύρια και απειλές δεν είχαμε βέβαια μόνο από τα στελέχη της ΝΔ. Ο γνωστός, από τα swaps Σημίτη, χρηματοπιστωτικός κολοσσός, η Goldman Sachs, σε αναφορά της σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, τονίζει χαρακτηριστικά, πως με πιθανή κυβέρνηση ΝΔ «εξαφανίζεται το ρίσκο μειωμένης ευελιξίας της αγοράς εργασίας». Σε απλά ελληνικά οι αγορές ποντάρουν πως με κυβέρνηση ΝΔ όχι μόνο δε θα μειωθούν οι εργασιακές “γαλέρες”, αλλά θα περάσουμε σε ένα ολοκληρωτικό εργασιακό καθεστώς όπου οι “αθώες” αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη περί 7ήμερης εργασίας, ελαστικού ωραρίου, ατομικών συμβάσεων και ασφαλιστικού Πινοσέτ, δε θα είναι σενάριο ταινίας κάποιου δυστοπικού μέλλοντος, αλλά μια εφιαλτική για τους εργαζόμενους πραγματικότητα.

Πανηγύρια και στην Eldorado Gold. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η μετοχή της καναδικής εταιρείας, μητρικής της «Ελληνικός Χρυσός», εκτινάχθηκε 14,6%, καθώς υπάρχει αισιοδοξία πως οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα οδηγήσουν στη νίκη της ΝΔ, που είναι φιλική στις επιχειρήσεις, και θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων αδειοδότησης που αντιμετωπίζει επί χρόνια η εταιρεία.

Είναι προφανές πλέον, ακόμα και στον πιο αδαή, πως αυτή τη φορά, το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα έχει σκοπό να τιμωρήσει παραδειγματικά τους απείθαρχους πολίτες που το αμφισβήτησαν πολλαπλές φορές, το 2015.

Το να πιστεύεις πως η ΝΔ, σαν πιθανή κυβέρνηση, θα προστατέψει έστω και στο ελάχιστο την κοινωνία με δομές πρόνοιας για τους αδύναμους και αυτούς που χτυπήθηκαν από την κρίση, είναι σα να αναρωτιέσαι για το αν η οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη  ή ο Άδωνις Γεωργιάδης έχουν ηθικές αναστολές. Δεν έχουν. Θα σε πατήσουν σαν κατσαρίδα, γιατί ακριβώς έτσι σε βλέπουν.

Και αυτή τη φορά σίγουρα δεν θα αφήσουν την Τρόικα να τους κλέψει τη δόξα για τις απολύσεις.

Τώρα ξέρεις.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός