Μαζεύουν υπογραφές για να κοπεί το «Bachelor»

Διαδικτυακό ψήφισμα έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ώρες στον γνωστό ιστότοπο Avaaz με στόχο να συγκεντρωθούν 20.000 υπογραφές από άτομα που επιθυμούν να «κοπεί» το «Bachelor».

bachelor 1

H κορωνίδα του είδους που χαϊδολογεί τα ένστικτα του κυρίαρχου “ό,τι θέλω κάνω”, το διαβόητο The Bachelor, έχει γίνει τις τελευταίες ώρες σημείο αναφοράς από πολλούς χρήστες του διαδικτύου όπου συγκεντρώνουν μέσω του γνωστού ιστότοπου  Avaaz, υπογραφές για να σταματήσει η προβολή του «Bachelor», καθώς θεωρούν ότι «αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα και υποβιβάζει την γυναίκα». 

Τι αναφέρει το ψήφισμα

Χαρακτηριστικά στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει  την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία».