Newsroom

Newsroom

«Μαύροι καπνοί» για τη Μενδώνη… Γκρίνια στην κυβέρνηση για την υπουργό Πολιτισμού

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης

5137541

Η φωτιά στις Μυκήνες όπως και η φθορά που υπέστη ο αρχαιολογικός χώρος φαίνεται ότι «καίνε» το πολιτικό μέλλον της Λίνας Μενδώνη εντός της κυβέρνησης.

Η αυτοψία της υπουργού Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών την επομένη της πυρκαγιάς, όπως και οι δηλώσεις της ότι «η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή» και ότι «οι επισκέπτες θα βλέπουν μόνο λίγο μαύρο, το καμένο χορτάρι στο χώμα» μπορεί να προκάλεσαν όπως ήταν λογικό την καταδίκη της αντιπολίτευσης, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται οι αντιδράσεις δεν έμειναν μόνο εκεί.

Οι χειρισμοί της Λ. Μενδώνη έχουν δημιουργήσει σοβαρό ρήγμα εντός της Νέας Δημοκρατίας ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία στήριξης στο πρόσωπο της υπουργού από τους υπόλοιπους κυβερνητικούς βουλευτές.

Στο «εκρηκτικό» σκηνικό έρχεται να συμβάλλει και σημερινό δημοσίευμα των parapolitika.gr που φέρνει στο προσκήνιο, την απόσταση που υπάρχει μεταξύ της υπουργού και της δεξιάς παράταξης.

Στο άρθρο με τίτλο «Βουλευτές δεν στήριξαν καθόλου την Λίνα Μενδώνη» διαβάζουμε:

«Δεν βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής μόνο της αντιπολίτευσης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μαθαίνουμε ότι έχουν πολλά παράπονα από την ίδια από την μέχρι τώρα υπουργική της διαδρομή.

Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν βγήκε να την στηρίξει στην δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών», έλεγε μέλος της γαλάζιας ΚΟ. Είναι γνωστό ότι στον «γαλάζιο» χώρο ποτέ δε την είδαν με καλό μάτι…»

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι η Λίνα Μενδώνη «στοχοποιείται» από την ναυαρχίδα της κυβερνητικής δημοσιογραφίας, από τα «Παραπολιτικά». Όλα δείχνουν πως το επιτελείο Mητσοτάκη έχει επιλέξει την αποδόμηση και τον παραγκωνισμό ενός ακόμα κυβερνητικού στελέχους ώστε να ενισχυθεί το «πληγωμένο» αρχηγικό προφίλ του πρωθυπουργού.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…