Μαύρο φίδι που σας έφαγε…

Τη στιγμή που ο κόσμος είναι κλεισμένος σπίτι, κάποιοι οργάνωναν την λεηλασία του δημοσίου χρήματος

graphicstock top view of man using laptop and lying on bed HuMBUp8ne

«Σκόιλ ελικικού» τέλος. Οι δικαιούχοι επιστήμονες θα λάβουν την ενίσχυση των 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις. Όλη αυτή η δήθεν τηλεκατάρτιση, ήταν μια κομπίνα, μια αρπαχτή, προκειμένου επτά συγκεκριμένοι ευνοούμενοι της νεοδημοκρατικής εξουσίας, να μοιραστούν 36 εκατομμύρια ευρώ.

Την στιγμή που ο κόσμος είναι κλεισμένος σπίτι, κάποιοι οργάνωναν την λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Τυλιγμένη μέσα σε ωραίο σελοφάν εντυπωσιακών εκφράσεων, όπως «ασύγχρονη τηλεκατάρτιση», «αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων», «ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων», «διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης». Όλα αυτά ήταν το προσπέρασμα καπνού. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, σχεδίασαν τον τρόπο πού θα ευνοηθούν συγκεκριμένοι παράγοντες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Του νεοδημοκρατικού ανφάν-γκατέ της μίζας και της κονόμας. Αντί οι δικαιούχοι επιστήμονες να πάρουν από 800 ευρώ ο καθένας, θα έπαιρναν 600 ευρώ και τα υπόλοιπα με διαδικασίες «μέτζη του νέουκτη», θα κατέληγαν σε κάποιες βαθιές νεοδημοκρατικές τσέπες.

Την ώρα που η πλειοψηφία του κόσμου συλλογίζεται με φόβο έως και τρόμο, το μέλλον και τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, κάποια «δικά μας παιδιά», ανεξαρτήτως ηλικίας, ετοιμάζονταν να λάβουν μέρος στο πάρτι της λεηλασίας 36 εκατομμυρίων ευρώ. Να μην κοροϊδευόμαστε. Πίσω από το πέπλο συμπάθειας που δημιουργεί στον κόσμο η παρουσία του κυρίου Τσιόδρα και τα συνεχή γλυκανάλατα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, κρύβεται ο κυνισμός κι η υποκρισία του κυρίου Μητσοτάκη. Κρύβεται το «σκόιλ ελικικού», το «μέτζη του νέουκτη». Η αρπαχτή των «δικών μας παιδιών», χορηγών της Νεοδημοκρατικής επέλασης προς την εξουσία. Τώρα ήρθε η ώρα να εισπράξουν τα δανεικά.

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι πλησιάζει. Προς το παρόν κρύβεται πίσω από το «Μένουμε σπίτι» και τον κορονοϊό. Αναρωτιόμαστε πως θ’ αντέξουμε. Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και συνεχούς λιτότητας. Όμως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Δεν συμμερίζεται την αγωνία του κόσμου. Αντίθετα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που η επέλαση του ιού δημιουργεί, ώστε να ωφελήσει τους κολλητούς της. Μια τέτοια ευκαιρία ήταν η διαδικασία φιάσκο, της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων. Η απαραίτητη οικονομική ενίσχυση επιστημονικών κλάδων, ως ευκαιρία διοχέτευσης του δημόσιου χρήματος στις τσέπες των φίλων.

Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ένα τους λέμε, ένα.

Μην κάνουν όνειρα, ότι την κρίση που έρχεται θα την πληρώσουν πάλι τα συνηθισμένα εύκολα θύματα. Οι φτωχοί άνθρωποι που ότι ήταν να δώσουν το έχουν ήδη δώσει. Και με το παραπάνω. Που πιο κάτω από εκεί που βρίσκονται, βρίσκεται μόνο η κοινωνική και οικονομική τους συντριβή. Οι σκουπιδοτενεκέδες και οι αυτοκτονίες.

Η κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια είχε ήδη τσακιστεί, είχε φτάσει στα όρια της. Οι μικροκαταστηματάρχες, ο φτωχός λαϊκός κόσμος της εργασίας, οι νέοι με τους υποκατώτατους μισθούς και την απειλή της ανεργίας πάνω από το κεφάλι τους, οι μικροσυνταξιούχοι με τις συντάξεις απλής επιβίωσης. Η μεσαία τάξη που πλέον δεν είναι μεσαία. Το μαρτύριο του Ταντάλου φαίνεται ότι επανέρχεται. Όμως δεν υπάρχει πλέον ούτε υπομονή, ούτε ανοχή. Υπάρχει μόνο ο αγώνας της επιβίωσης. Αυτόν τον αγώνα και την αγωνία της καθημερινότητας, η κυβέρνηση τον χλεύασε. Προκειμένου να κονομήσουν οι σπόνσορες της.

Εμείς λοιπόν τους λέμε στην γλώσσα που καταλαβαίνουν πολύ καλά: «Σκόιλ ελικικού, μέτζη του νέουκτη, φιλθίζοντας του τουάνα.»

Ή σε απλά ελληνικά: Αν τολμήστε να πειράξετε τον φτωχό κόσμο, μαύρο φίδι που σας έφαγε…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…