Μαύρη Κυριακή για τον ελληνικό αθλητισμό, έχασε και η εθνική ποδοσφαίρου (0-1 η Ρουμανία)

Euro

ethniki 21

Το δοκάρι του Τοροσίδη στο 88ο λεπτό ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η Εθνική του Ρανιέρι στην εντός έδρας ήττα από τους Ρουμάνους στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2016. Με 10 τελείωσαν οι Ρουμάνοι μετά την αποβολή του σκόρερ Μάρικα.

Μόλις δύο μήνες μετά από τις εμφανίσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας η Εθνική από… ωραία έγινε τέρας, έχασε την ενέργεια της, δεν είχε επιθετικότητα και δεν απειλούσε. Τα δυνατά στοιχεία που συνόδευσαν αυτήν την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, χάθηκαν μέσα σε ένα βράδυ.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ρανιέρι ήταν φανερό από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι είχε πολλούς ανέτοιμους και πολλά ερωτηματικά. Με εξαίρεση την άμυνα και τον “ζωηρό” Σάμαρη, στις υπόλοιπες θέσεις υπήρχε νωθρότητα και αδυναμία.

Σαμαράς και Μήτρογλου μακριά από τον καλό τους εαυτό, δεν τρόμαξαν σε κανένα σημείο τον Ταταρουσάνου. Ο Ταχτσίδης δεν φάνηκε έτοιμος να ηγηθεί του ανασταλτικού παιχνιδιού της Εθνικής και να την βγάλει στην επίθεση, ενώ ο Σαλπιγγίδης δεν είχε έκρηξη και διεισδυτικότητα στο παιχνίδι του.

Και κάπως έτσι η εξάδα της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής, δυσλειτουργούσε. Όλο το βάρος έπεφτε στην άμυνα και οι Ρουμάνοι χωρίς να ρισκάρουν έκαναν ευκαιρίες και πατούσαν με πιο σίγουρα βήματα στην ελληνική περιοχή.

Η ομάδα του Πιτσούρκα σκόραρε με πέναλτι του Μάρικα στο 10ο λεπτό, ενώ μια κεφαλιά του Γκριγκόρε και ένα σουτ του Μαξίμ θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην Εθνική. Ακόμη κι όταν η Ρουμανία έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μάρικα, η έμπνευση συνέχιζε να απουσιάζει από το παιχνίδι της Ελλάδας. Σέντρες, σέντρες, σέντρες, γεμίσματα, γεμίσματα, γεμίσματα…

Η είσοδος των Κονέ-Χριστοδουλόπουλου αύξησε την πίεση προς την περιοχή του Ταταρουσάνου, χωρίς ωστόσο να βγουν με σωστή οργάνωση οι επιθέσεις. Οι Ρουμάνοι έκλεισαν καλά όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους και η Εθνική δεν είχε τον παίκτη που θα της άλλαζε το ρυθμό, θα της έδινε ζωντάνια και θα της ανέβαζε την αυτοπεποίθηση.

Η καλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα ήταν ένα δοκάρι στο 87′, κάτι που σαφώς θα πρέπει να προβληματίσει τον Ρανιέρι που άρχισε με το χειρότερο τρόπο τη θητεία του στην Εθνική ομάδα.

Πηγή: contra.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…