«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…»

Το μπλε κατάπιε το μαύρο της χρυσής αυγής κι έγινε μαυρομπλέ. Όμως εθίστηκε στο μαύρο. Ό,τι μαύρο να ναι. Αρκεί να είναι μαύρο. Όπως το μαύρο της παπαδοσύνης! 

EK Mitsotakis 9

Η υπουργός παιδείας κυρία Κεραμέως, όταν συνάντησε τον αρχιεπίσκοπο, έκανε το σώμα της γάμμα, προκειμένου να σκύψει και ταπεινά, γεμάτη δουλικότητα να του φιλήσει το χέρι. 

Του έδειξε  ότι αναγνωρίζει ποιός είναι τ’ αφεντικό. 

Και κείνος δέχτηκε την δουλοφροσύνη της γεμάτος ικανοποίηση… 

Ιερομόναχος Νικόδημος Λαυριώτης:
«Προσωπικά εγώ, αλλά και όλο το Άγιον Όρος, αισθανόμαστε μεγάλη υποχρέωση να συγχαρούμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, διότι μας κάνει να αισθανόμαστε ότι κατ’ αρχάς έχουμε Πρωθυπουργό.» 

Σπουδαία λόγια! Σοφά. Σοφού ανδρός.

Άραγε η διατύπωση ότι κατ’ αρχάς έχουμε πρωθυπουργό, έχει να κάνει με τη διαπίστωση, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταδιακά, λόγω των θρησκευτικών εμμονών της κυβέρνησης του, μετατρέπεται από πρωθυπουργός σε αρχιεπίσκοπο;.Και τότε δε θα έχουμε έναν πρωθυπουργό αλλά δύο αρχιεπισκόπους!

Όλα αυτά είναι γελοία και κιτς. Αντάξια των εμπλεκομένων. 

Ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος είναι ένα θέμα που το ακούμε δεκαετίες όμως δεν το βλέπουμε. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να τον κάνει. Νομίζω ότι το θέμα έχει πλέον ωριμάσει. Ο κακόγουστος εναγκαλισμός των αντιπροσώπων της πολιτείας με τους αντιπροσώπους της εκκλησίας, κάνει το συγκεκριμένο αίτημα συνεχώς ωριμότερο.

Όποτε η πολιτεία τόλμησε, πέτυχε. Τα μέτρα που αποφάσισε παρά τη σφοδρή αντίδραση της εκκλησίας, παρέμειναν. Κανένας δεν τα πήρε πίσω.

Η απαλοιφή της αναγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Έγινε χάρη στη δημοκρατική επιμονή του Κώστα Σημίτη. Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Ο πολιτικός γάμος, το σύμφωνο συμβίωσης, είναι μερικά από τα θέματα, που παρά τη σφοδρή αντίδραση της εκκλησίας, προχώρησαν και αποτελούν δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Η ελληνική εκκλησία εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, υπήρξε και είναι αντιδραστική, σκοταδιστική, θεοκρατική. Οι μητροπολίτες  Άνθιμος και Αμβρόσιος είναι τα παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν συνεχώς, για το ποια είναι η κορυφή της εκκλησίας της Ελλάδας και το πως σκέφτεται. 

Η παρά φύσιν συνύπαρξη πολιτείας εκκλησίας πρέπει να σταματήσει. Απ’ αυτή τη συνεύρεση δημιουργούνται τέρατα. Κοσμικά και εκκλησιαστικά. 

Οι πολλές συζητήσεις, η ατολμία, η αναβλητικότητα είναι ο καλύτερος σύμμαχος της εκκλησίας.  Δε θέλει τον διαχωρισμό, κωλυσιεργεί, καθυστερεί, υποκρίνεται, μηχανορραφεί. Θέλει να επεμβαίνει προς όφελος της στα της κοσμικής εξουσίας. Έτσι κι αλλιώς θεωρεί ότι είναι η υπέρτατη εξουσία. 

Ο χωρισμός πολιτείας εκκλησίας έχει ωριμάσει. Ωριμάζει κάθε μέρα με τις γελοίες συμπεριφορές τους, ένθεν και ένθεν.

Η υπουργός θρησκείας κυρία Κεραμέως έγινε γάμμα προκειμένου υποβάλλει τα σέβη της στον αρχιεπίσκοπο. Ετοιμάζεται μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταργήσουν συμβολικά, το πανεπιστημιακό άσυλο. Μας δείχνουν τις προτεραιότητες τους. Με ποιους θα παν και ποιους θ’ αφήσουν. 

Αγκαλιάζουν τα μαύρα κοράκια…

Ετοιμάζονται να βάλουν «μπάρες» στα πανεπιστήμια μας…

Στα τόσο συκοφαντημένα ελληνικά πανεπιστήμια, από τα οποία αποφοίτησαν οι πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες, περιζήτητοι Έλληνες επιστήμονες, που εργάζονται στο εξωτερικό. 

Αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν γιατί κάποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. 

Λένε ότι ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. 

Η ΝΔ επέστρεψε. Αγκαλιά με το μαύρο. 

Ελπίζει στη λήθη. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. 

Ξέρουμε, θυμόμαστε.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…