Μαξίμου: "Περιμένουμε από Μητσοτάκη και ΝΔ πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές"

Kυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την στάση υπεκφυγής και προσωπικών επιθέσεων που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ίδιος ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να απαντήσουν ουσιαστικά στις σημερινές αποκαλύψεις του Documento, για την εταιρεία offshore που φαίνεται ως κοινός χρηματοδότης της εταιρείας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

5a9578bb1dc5247b368b45f4 1

Οι πηγές του Μαξίμου τόνισαν τα εξής:

«Περιμένουμε από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές περί χυδαιοτήτων και προσωπικών επιθέσεων.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της offshore που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο την εταιρία της συζύγου του όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα;»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento σχετικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Όπως αναφέρει: «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφορικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, επικαλούμενο το ρεπορτάζ του Documento:

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι.

Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως «κομιστή» με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο πολύ ισχυρή.

Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης. Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα: Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του Πρώτου Θέματος, και γιατί κρύβεται;

Και, επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Έχουμε χάσει το μέτρημα».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…