Μαξίμου παρά θίν΄αλός

Στα 4,5 περίπου χρόνια που ο Αλέξης Τσίπρας διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας, μία μόνο φορά φόρεσε γραβάτα, μόλις για λίγα λεπτά, κι αυτό για την εκπλήρωση μιας υπόσχεσης και ενός στοιχήματος.

mitsotakis Medium

Ήταν 24 Ιανουαρίου 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, δήλωνε χαριτολογώντας: “Το βάζω σαν στοίχημα: Θα φορέσω γραβάτα όταν κουρέψω το χρέος”. Πράγματι, στις 22 Ιουνίου 2018 στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο -για την ιστορική συμφωνία του Eurogroup της ρύθμισης του ελληνικού χρέους- φόρεσε, για πρώτη και μοναδική φορά, την κόκκινη γραβάτα που του χάρισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Η αντίδραση της Ν.Δ ήταν άμεση: “Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν. Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου”.

Στα 2 χρόνια (μέσα και τα 3 καλοκαίρια) που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας, μερικές μόνο φορές έβγαλε το μαγιό, μόλις για λίγες ώρες, κι αυτό για την εκπλήρωση κάποιας επικοινωνιακής ανάγκης: Να βιντεοσκοπήσει ένα διάγγελμα, να δώσει μια συνέντευξη τύπου (τύπου επιθεώρησης «Δελφινάριου») και να «κατευθύνει» τους «επιτελείς» του (ως νέος στρατηγός Πάττον) σε μία ακόμα παγκόσμιας ακτινοβολίας επιτυχία.

Ε λοιπόν, εκείνη η ανοσία των Ελλήνων στην ανοησία (που ο ίδιος έλεγε το 2018 ότι δεν έχει επιτευχθεί), τώρα προφανώς πιστεύει ακράδαντα ότι επιτεύχθηκε καθολικά (κάτι σαν το απόλυτο τείχος ανοσίας στις πιο ακραίες εκδηλώσεις βλακείας) και χαμογελά (με επικοινωνιακή αυταρέσκεια) λίγο πριν αποδράσει (με ελικόπτερο;) για να συνεχίσει τις διακοπές του βγάζοντας selfies με τις χιλιάδες των (συρρεόντων όπου βρεθεί) ανώνυμων θαυμαστών του. Όμως οφείλω σήμερα να συμφωνήσω απόλυτα, σε ένα πράγμα με τον πρωθυπουργό, στην διατύπωση της παλιάς του ανακοίνωσης: “Και
προσβάλλονται όταν στη θέση του πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου”, σημειώνοντας ωστόσο ότι το ρήμα “προσβάλλονται” πρέπει να αντικατασταθεί από το ρήμα “εξοργίζονται” και δίπλα στο επίθετο “αδίστακτο” να προστεθεί η φράση “και επικίνδυνο”.

Το κυβερνητικό «επιτελικό σχέδιο» αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών είναι copy paste των αντίστοιχων σχεδίων αντιμετώπισης των πλημμυρών, των χιονοπτώσεων, των σεισμών και φυσικά της πανδημίας. Όταν αντιμετώπιζαν την φωτιά στην Βαρυμπόμπη, ξεκίναγε η φωτιά στην Ηλεία, που καιγόταν η Β. Εύβοια, που έγινε στάχτη η Γορτυνία, για να καεί η Μαλακάσα, ενώ φλεγόντουσαν τα Βίλια, που κάηκε το Μαρμάρι, καθώς έγινε αναζωπύρωση στα Βίλια. Μας εξηγήθηκαν όλα αναλυτικά από τον πρωθυπουργό -όταν διέκοψε για λίγο τις διακοπές του- διευκρινίζοντας ότι “εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου, που κοιτούσε την Πετροπούλου, που κοιτούσε την Πετροβασίλη”, αλλά και από τον (4 ο στη σειρά μέσα σε δύο χρόνια κυβερνητικό εκπρόσωπο) Γιάννη Οικονόμου, που μας ξεκαθάρισε ότι “η κυβέρνηση έπεσε θύμα των επιτυχιών της”!!!
(Όχι, η μάνικα του Χρυσοχοϊδη δεν προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, ήταν πρωτοβουλία και διαχείριση της τελευταίας στιγμής, στα πλαίσια του risk management). Επειδή ο -παρά θίν’ αλός- πανιΚούλης κατηγορήθηκε τόσο άδικα για το ηλιοκαμένο του κορμί, ο Κουρτάκης μας ενημέρωσε ότι η οικογένεια Τσίπρα έχει κάνει κράτηση δύο ολόκληρες ξαπλώστρες στην παραλία Αντίσαμος της Κεφαλλονιάς.

Αρχαιόθεν είναι γνωστό ότι οι φωτιές σβήνουνε στην θάλασσα.
“Μέγα το της θαλάσσης κράτος” – ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

ΓΑΓ

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία…

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

InCollage 20240418 171302478

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση…

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

4562797

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

Σε μια όχι και τόσο καλή λίστα βρίσκονται τρία Ελληνικά νησιά συμφωνά με λίστα της…