Το Μαξίμου με αγγελιοφόρο… τα «Παραπολιτικά» πυροβολούν τον Παπαχελά για την συνέντευξη Σαμαρά

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τα έχουν μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά, που μια ημέρα πριν τις διερευνητικές άναψε φωτιές στην κυβέρνηση, αλλά  «βράζουν» και με την «Καθημερινή», την εφημερίδα που δημοσίευσε τη συνέντευξη.

παπαχελας

Φυσικά ο εκνευρισμός του Μαξίμου διέρρευσε…  μέσω της στήλης του  Θανάση Φουσκίδη στα  «Παραπολιτικά».

Σε ανάλυση λοιπόν που έκανε ο Θανάσης Φουσκίδης υπάρχει  –θεωρητικά– ύποπτος ρόλος της «Καθημερινής» και ιδίως του «δυσαρεστημένου» διευθυντή της.

«Η κατά τ’ άλλα παραταξιακή εφημερίδα που αρχικώς λανσαριζόταν ως η αποτύπωση στον χώρο των ΜΜΕ του κυβερνητικού προφίλ, το οποίο επιθυμούσε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, έγινε το όχημα για την προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφειας στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος», γράφει θεωρώντας πως οι «στοχεύσεις τέτοιων ενεργειών» του Αλέξη Παπαχελά (αλλά και του κ. Σαμαρά) «καθίστανται απολύτως σαφείς» με τον διευθυντή της εφημερίδας να έχει βαλθεί «να επιβεβαιώσει τους μύθους που τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνει μάλιστα με νόημα ότι  ότι υπάρχουν «στελέχη προερχόμενα από τους κόλπους του μαγαζιού των Αλαφούζων που έχουν λάβει κομβικά επικοινωνιακά πόστα στην κυβέρνηση,», αποδεικνύοντας  ότι η κυβέρνηση έχει τον απόλυτο έλεγχο στον όμιλο και τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές. 

Μάλιστα στο τέλος εξηγεί γιατί ο Αλέξης Παπαχελάς δέχθηκε να γίνει η συνέντευξη στην Καθημερινή, καθώς όπως αναφέρει  «Η κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει στον Αλέξη Παπαχελά την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ».

Το γεγονός ότι η  εφημερίδα έκανε τη δουλειά της, που δημοσίευσε την συνέντευξη ούτε που  πέρασε από το μυαλό των επικοινωνιολόγων στο Μαξίμου. Άλλωστε και να μην τη δημοσίευε η «Καθημερινή»  δεν θα βρισκόταν άλλη να το έπραττε;