Newsroom

Newsroom

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Μάνη

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγραφές των ζημιών που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα.

595a46671dc5243e4a8b45d8

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην ανατολική Μάνη πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Ήδη μία πρώτη αναζωπύρωση αντιμετωπίζεται σε μία μικρή χαράδρα ανάμεσα στις περιοχές Χρυσοπηγή και Σκουτάρι, και όπως τονίζει ο Βασίλης Ματαθαιόπουλος, το σημείο είναι πολύ δύσβατο και χρειάζεται αρκετή δουλειά, ώστε να υπάρξει πλήρης κατάσβεση. Παράλληλα σημειώνει ότι «όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι πάμε καλά».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να έχουν υποστεί ζημιές περίπου 10 σπίτια κυρίως στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι. Επίσης, η Αδαμαντία Τζανετέα ανέφερε ότι «επισκεπτόμαστε με κλιμάκιο τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές και μιλάμε με τους κατοίκους, ώστε να έχουμε τα πρώτα στοιχεία για το μέγεθος των ζημιών».

Αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιές

Αυξημένος είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ των περιοχών στις οποίες η κατηγορία κινδύνου χαρακτηρίζεται “πολύ υψηλή” είναι η Στερεά Ελλάδα, η βόρεια και νότια Πελοπόννησος, η Θεσσαλονίκη και τα Επτάνησα.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…