Μαύροι κόκκοι για τους δύσκολους λεκέδες

Δεν πρόλαβαν «να ξηλωθούν» οι πρώτοι πόντοι από το πλεκτό των υποκλοπών και όρμησαν οι πλύστρες της δημοσιογραφίας να καθαρίσουν τους λεκέδες.

Ξεχνώντας ότι κάποιοι βρωμιές της πολιτικής μας ιστορίας έμειναν ανεξίτηλες. Και από ό,τι φαίνεται οι παράνομες παρακολουθήσεις παρά τω πρωθυπουργώ, θα αφήσουν σοβαρές κηλίδες στο ρούχο της Δημοκρατίας.

Η θεία Όλγα ξέρει!

Πριν προλάβει να κρυώσει η καρέκλα του ανιψιού από την παραίτησή του, οι λεζάντες εφημερίδων έσπευσαν να καθαρίσουν το τοπίο,
Έτσι είναι, οι θείες Όλγες, της λίστας Πέτσα, ξέρουν από μπουγάδα με το χέρι!
Με λαμπρυντικά άρθρα αναζωογονούν τα θιγμένα πρόσωπα, δεν αφήνουν λεκέ για λεκέ πάνω τους, οι ειδήσεις μοσχοβολάνε: «Ο Δημητριάδης επέλεξε την παραίτηση και όχι την αγκίστρωση στην καρέκλα», «Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού έγινε ασπίδα στη συκοφαντία και την τοξικότητα».

Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν η σπουδή τους να ξεπλύνουν το εθνικό μας Watergate, επανέφερε δυναμικά στη μνήμη διαφημίσεις απορρυπαντικών, περασμένων δεκαετιών. Ένα λιβάδι slogans και κείμενα που ταιριάζουν στην περίπτωσή τους, αλλάζοντας απλά την ονομασία προϊόντος:
«Ο θείος ήταν να πάει στη Βουλή αλλά έπεσε σε χώματα, πασαλείφτηκε με υποκλοπές κι άλλα παρόμοια. Εγώ δεν τα έχασα. Έπλυνα το κουστουμάκι του και οι λεκέδες εξαφανίστηκαν αμέσως. Και την άλλη μέρα έλαμπε στη Βουλή!»

Κι αν χρειαστεί οι σκληροί της λίστας Πέτσα πλένουν και με μαύρους κόκκους. «Ο πρωθυπουργός θα υποχρεώσει σύσσωμη την αντιπολίτευση σε σιωπή, περιορίζοντας την τοξικότητα από την πολιτική ζωή του τόπου». Όλα για το καλό μας και για να συνεχίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έργο της. Μαύρο πολιτικό σκεπτικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις Novartis. Έτσι είναι, όταν δεν τους συμφέρει, στις ίδιες πρακτικές αναζητούν τους ίδιους μαστόρους.
«Το Μαξίμου σου δείχνει τον τρόπο,
να ζεις δίχως κόπο
σχεδόν να μην τρίβεις,
τέλεια να καθαρίζεις
πιο ξεκούραστα πια!»

Ό,τι και να κάνουν για να κρύψουν τους ελέφαντες που είναι μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο, δεν θα τα καταφέρουν. Όπως εύστοχα σχολιάστηκε στα social media δεν υπάρχει τίποτα που συμβαίνει τώρα, το οποίο να μη φτιάχτηκε στο γραφείο του, για να συμβεί ακριβώς όπως συμβαίνει.

ΥΓ. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…