«Μαύρα σύννεφα» πάνω από τη λεωφόρο Κατεχάκη μετά την «καρατόμηση» του Κωνσταντίνου Σκούμα

Αναταραχή προκάλεσε το Σάββατο η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα με τον μέχρι πρότινος υπαρχηγό του σώματος, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

ypropo

Η καρατόμηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με αιφνιδιαστική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, οι καταγγελίες του με σαφέστατες αιχμές, έχουν προκαλέσει τριγμούς στη λεωφόρο Κατεχάκη. Πρόκειται για έναν αξιωματικό που ανέβηκε στην κορυφή της ιεραρχίας μόλις ένα χρόνο πριν, ενώ δεν είχε αποφασιστεί η αντικατάστασή του στις προηγούμενες κρίσεις που έγιναν πριν δύο μήνες, συνεπώς μέχρι τότε απολάμβανε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης. Το «ξήλωμά» του ήρθε χωρίς να δικαιολογηθεί η αιφνιδιαστική απόφαση, που ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πληροφορίες από έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ότι ο Κωνσταντίνος Σκούμας πλήρωσε το μάρμαρο…για τις «αστοχίες» στην περιφρούρηση των πρόσφατων διαδηλώσεων, δεν τις υπερασπίζεται το Μαξίμου καθώς η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, και άρα της κυβέρνησης, επισήμως τουλάχιστον αποσκοπεί «στη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Παράλληλα η ανακοίνωση του κ. Σκούμα μετά την αποστρατεία του εκθέτει την πολιτική ηγεσία, καθώς αποκαλύπτει τον υπόγειο «πόλεμο» που λαμβάνει χώρα την περίοδο των κρίσεων. Την ίδια στιγμή , εγείρονται ερωτήματα σε σχέση με τα γραφόμενα του τέως αρχηγού, ο οποίος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι αντιρρήσεις του για τις επιλογές αξιωματικών «δείχνοντας» ως υπεύθυνο τον πολιτικό του προϊστάμενο (δηλαδή τον κ. Θεοδωρικάκο).

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Σκούμας: Η πρώτη αντίδρασή του για το «ξήλωμα» από τη θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Όπως και να έχει η αιφνιδιαστική απόφαση, αντικατοπτρίζει και έναν εμφανή πανικό εντός της κυβέρνησης, που δείχνει ότι δεν έχει τρόπο να καλύψει τα λάθη της, με τις προ μηνός αποκαλύψεις για συναλλαγή και τοποθετήσεις σε κρίσιμες θέσεις της ΕΛΑΣ απο τη Greek Mafia, αλλά και τις διαρροές που υπήρξαν μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Άλλωστε τότε για την κυβέρνηση έφταιγαν τα «ρυπαρά δίκτυα»

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…