Newsroom

Newsroom

«Μαύρα» δούλευε ο 17χρονος διανομέας που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης εργασίας.

5322929

«Μαύρα», δηλαδή, σε καθεστώς αδήλωτης και παράνομης εργασίας εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας που έχασε τη ζωή του στη Σκάλα Ωρωπού σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Σκάλα Ωρωπού και ανέφερε ότι:

– Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση εστίασης «Ψωμί κι Αλάτι», όπου εργαζόταν ο ανήλικος διανομέας Βασίλης Μέρκουρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το περασμένο Σάββατο στη Σκάλα Ωρωπού. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, προέκυψε ότι το θύμα εργαζόταν με καθεστώς αδήλωτης και παράνομης, λόγω ηλικίας, εργασίας. Διενεργείται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές διώξεις.

Ενώ η ανακοίνωση καταλήγει με την Επιθεώρηση Εργασίας να εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο σημειώθηκε το Σάββατο (03/09) επί της Επαρχιακής Οδού Αυλώνα-Σκάλας Ωρωπού, όταν οδηγός αυτοκινήτου, που φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με τον νεαρό εργαζόμενο.

Ο άντρας αρχικά εξαφανίστηκε ενώ αργότερα προσήλθε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και αδελφός του κατηγορούμενου και δήλωσε αυτός οδηγουσε το αυτοκίνητο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης που επέφερε το θάνατο και της εγκατάλειψης.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη του οχήματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τον ιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου στο οποίο ο 17χρονος εργαζόταν χωρίς να κατέχει δίπλωμα οδήγησης

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

lagoudakos 1024x683 1

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

VMRO

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…