Newsroom

Newsroom

Ματσάρα στο Καυτανζόγλειο: Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-3 (δείτε τα γκολ και το χαμένο πέναλτι Μπερμπάτοφ)

Σ’ ένα χορταστικό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ πέταξε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από το Καυτανζόγλειο. Ο Μπερμπάτοφ έχασε…

iraklis 1

Σ’ ένα χορταστικό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ πέταξε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από το Καυτανζόγλειο. Ο Μπερμπάτοφ έχασε πέναλτι στο 90′ και ο Μπαρτολίνι ισοφάρισε 3-3 στις καθυστερήσεις μετά από κακή εκτίμηση του Όλσεν. Δύο φορές είχε προηγηθεί ο Ηρακλής, είχε κάνει την ανατροπή ο “Δικέφαλος”.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή παράδοση στο Καυτανζόγλειο και ο Ηρακλής φρόντισε να του υπενθυμίσει πως για ν’ αλλάξει τα δεδομένα οφείλει να “ματώσει”. Ο “Γηραιός”, καλά στημένος πίσω από την μπάλα παρά την απουσία του Λάζαρ, ευνοήθηκε από το γεγονός ότι σκόραρε νωρίς, στο 14′, με την προβολή του Μακρή που τον έχασε ο Τζαβέλλας και μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά όχι τις κατάλληλες επιλογές. Ο νωχελικός Σάμπο, που έπαιζε δίπλα στον Τζιόλη, είχε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα τ’ ανεβάσματα του Ροντρίγκες που είχε όλη τη δεξιά πλευρά να μην γίνονται εκμεταλλεύσιμα. Όταν άλλαξε πλευρά ανάπτυξης ο “Δικέφαλος” και ο Λέοβατς μπήκε στο ματς, ήρθε το 1-1 στο 35′. Ο Κροάτης σέντραρε και ο Πέλκας, που πάτησε περιοχή χωρίς να τον ακολουθήσει κανένας χαφ σκόραρε με κεφαλιά.

Προτού πάντως η ομάδα του Τούντορ προσπαθήσει να “χτίσει” πάνω στο γκολ του νεαρού χαφ και ν’ ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων, πλήρωσε το λάθος του Σάμπο και την οξυδέρκεια του Βέλλιου. Στο 43′ ο βασικός φορ του Ηρακλή πρόλαβε τον Κόστα και δεν λάθεψε απέναντι στον Όλσεν πλασάροντας υπέροχα.

Στους φιλοξενούμενους είχαν κοστίσει οι ατομικές αδράνειες και έψαχναν από κάπου να πιαστούν. Ο Μπερμπάτοφ δεν είχε βοηθήσει, αλλά με το 2-1 δεν έδινε στον Τούντορ το… δικαίωμα να τον αντικαταστήσει. Φρόντισε μάλιστα να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης χρησιμοποιώντας τον Αθανασιάδη από το Κόστα και χρησιμοποιώντας τον Τζιόλη ως τρίτο στόπερ. Ο Βούλγαρος ήρθε πιο πίσω για να παίξει επιτελικός και παρά τα συνολικά λάθη στην ανάπτυξη ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει περισσότερους χώρους. Οι σταθερές προωθήσεις του Ροντρίγκες, που πατούσε περιοχή, δημιουργούσαν υπεραρθμία και στο 65′ ο Μπερμπάτοφ εκμεταλλεύτηκε την κόντρα από το σουτ του Αθανασιάδη και σκόραρε με μια επαφή.

Ο Ηρακλής δεν είχε τρόπο ν’ αντιδράσει ούτε έδειχνε πίστη ότι μπορεί ν’ απειλήσει ξανά. Ο Παπαδόπουλος άργησε ν’ αντιδράσει από τον πάγκο και όταν αυτό έγινε η ομάδα του είχε ήδη δεχθεί τρίτο γκολ. Από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα στο 77′. Καλό το χτύπημα, αλλά το τείχος άνοιξε εμφανώς, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει από μέσα και ο Περνίς να μην προλάβει.

Όταν ο Περόνε πάτησε χορτάρι, μαζί με τον Ρομάνο, ο “Δικέφαλος” ήταν μαζεμένος πίσω, με Κάτσε και Γκολάσα στην 11άδα του, και κρατούσε μακρά τους κινδύνους. Ούτε η κεφαλιά του Μακρή στο 88′ θορύβησε τον Όλσεν. Αντίθετα στο 90′ ο Κάτσε ταλαιπώρησε τον Μπαρτολίνι και κέρδισε το πέναλτι. Μόνο που ο Μπερμπάτοφ αστόχησε (από υπερβολική σιγουριά ή κούραση) μετά από προσποίηση και ο Βραζιλιάνος στόπερ που είχε υποπέσει στην παράβαση εξιλεώθηκε με το γκολ στο 92′. Ο Όλσεν για άλλη μια φορά φοβήθηκε τη φάση μετά το άσχημο διώξιμο του Τζαβέλλα και το 3-3 ήταν αναπόφευκτο.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς (82′ Ρομάνο), Στάμου, Ιντζόγλου (82′ Περόνε), Μακρής, Κυριακίδης, Πασάς, Μπουλούτ (63′ Πορτουλίδης), Βέλλιος

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα (62′ Αθανασιάδης), Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Λέοβατς, Τζιόλης, Σάμπο, Πέλκας (73′ Κάτσε), Μακ (84′ Γκολάσα), Μπερμπάτοφ

Πηγή: contra.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…