Το ματς του μνημονίου πάει στην παράταση… με χαμένους εμάς

Η παράταση του μνημονίου, άγνωστο για πόσο, είναι το πλέον πιθανό σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, και κοινωνίας,…

eu 0

Η παράταση του μνημονίου, άγνωστο για πόσο, είναι το πλέον πιθανό σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, και κοινωνίας, το απόγευμα της Τετάρτης. Το “ζουμί” από όλες τις τεχνοκρατικού τύπου ειδήσεις που φτάνουν από την ΕΕ σε συνδυασμό με το ρεπορτάζ από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι αυτό που έτσι κι αλλιώς είχε προαναγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προηγούμενη εβδομάδα: πάμε σε παράταση.

Δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου που φτάνουν από τις Βρυξέλλες εξηγούν πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι εκπρόσωποι των δανειστών δε θα προσγειωθούν στην Αθήνα τα επόμενα δύο 24ωρα κι άρα η ολοκλήρωση της περίφημης αξιολόγησης θα αργήσει. Θα αργήσει τόσο που δε θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις γιορτές, οπότε πάμε για το 2015. 

Αμφιβολία πάντως για τη συμφωνία δε διαφαίνεται από το ρεπορτάζ των Βρυξελλών, παρά την απόπειρα του Αντώνη Σαμαρά να παίξει τον “σκληρό” από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για λόγους εσωτερικής και “γαλάζιας” κατανάλωσης. Κι αυτό διότι κι οι δύο πλευρές, η τρόικα κι η ελληνική κυβέρνηση φέρονται να έχουν κοινό στόχο: την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό προληπτικής πίστωσης ECCL που στην περίπτωση της χώρας μας θα περιλαμβάνει και αυξημένη εποπτεία. 

Η καθυστέρηση λοιπόν μιας κατά τα φαινόμενα σίγουρης συμφωνίας οφείλεται σε σημεία που η τρόικα γνωρίζει ότι δυσκολεύουν πολιτικά την ελληνική κυβέρνηση και συνεπώς ήταν εν πολλοίς προμελετημένη. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης κι επομένως παράτασης του μνημονίου είναι η αμείωτη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε διάλυση. Τεσσεράμιση χρόνια μετά την υπαγωγή στο ΔΝΤ κι απανωτές διαψεύσεις φρούδων ελπίδων από τους μνημονιακούς κυβερνώντες, πάμε σε παράταση και μάλιστα άγνωστης διάρκειας. 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…