Newsroom

Newsroom

Mατωμένος αποχαιρετισμός στον Σολεϊμανί

Tουλάχιστον 50 άτομα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην πόλη Κερμάν του Ιράν, κατά την διάρκεια της κηδείας του υποστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί, πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη. 

5e14526a25000045bad31fee

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν περισσότεροι από 200 τραυματίες.

Η ταφή του Σολεϊμανί, η οποία καθυστέρησε σημαντικά λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων, ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, 

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί έχουν συγκεντρωθεί στην Κερμάν, γενέτειρα του Σολεϊμανί, όπου γίνεται η κηδεία του.  Tο ποδοπάτημα σημειώθηκε εν μέσω κοσμοσυρροής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 213, είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ο επικεφαλής των μονάδων Πρώτων Βοηθειών του Ιράν, Πιροσάιν Κουλιβάντ, επιβεβαίωσε τους θανάτους μιλώντας τηλεφωνικώς στην κρατική τηλεόραση της χώρας. 

«Δυστυχώς, μετά από ποδοπάτημα, κάποιοι συμπατριώτες μας τραυματίστηκαν και κάποιοι άλλοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της κηδείας» είπε.  

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε πως η ταφή του Σολεϊμανί αναβλήθηκε αλλά δεν ανέφερε πόσο θα καθυστερήσει.

Η σορός του Σολεϊμανί, ενός εθνικού ήρωα που ο θάνατός του έχει ενώσει πολλούς Ιρανούς, είχε μεταφερθεί σε ιρακινές και ιρανικές πόλεις προτού φθάσει στη Κερμάν για να ενταφιαστεί.

Σε κάθε μέρος, ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων κατέκλυσε τους δρόμους φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική» και κλαίγοντας από συγκίνηση. Ο Ανώτατος Ηγέτης Αλί Χαμενεΐ ηγήθηκε των προσευχών στην Τεχεράνη με δάκρυα στα μάτια.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…