Μάτι: Πρόταση παραπομπής σε δίκη του αρχηγού της Πυροσβεστικής που αναβάθμισε ο Μητσοτάκης

Εκτός από την εμπλοκή του στην τραγωδία στο Μάτι ο σημερινός αρχηγός ήταν αυτός που χειρίστηκε επίσης τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη χώρα μας από το 2007 και μετά από άποψη καμένων στρεμμάτων με βάση και τα ευρωπαϊκά στοιχεία του EFFIS.

601ff128825e6353ce233f92

Το όνομα του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη είναι μεταξύ των 27 ατόμων για τους οποίους ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για την φονική τραγωδία στο Μάτι. Πρόκειται για έναν από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής τους οποίους αναβάθμισε και επιβράβευσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τον οποίο ο ανακριτής Θανάσης Μαρνέρης είχε ζητήσει να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο από κακούργημα σε πλημμέλημα. Κάτι που δεν έγινε δεκτό από τρεις διαφορετικούς εισαγγελείς που χειρίστηκαν τα ανακριτικά αιτήματα για την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, ο Μαρνέρης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως την ώρα της πυρκαγιάς 11 αξιωματικοί της πυροσβεστικής κοιτούσαν την καριέρα τους και τα προσωπικά τους οφέλη.

Κατά τον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη οι αξιωματικοί αυτοί προσδοκούσαν ευνοϊκή μεταχείριση στο μέλλον από τους αρμοδίους – και τα κατάφεραν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβράβευσε και αναβάθμισε τους ανώτατους αξιωματικούς όπως φαίνεται από τις ετήσιες κρίσεις στην πυροσβεστική τόσο το 2020 όσο και το 2021. Το μόνο πρόσωπο που δεν αναβαθμίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ίσως ο πρώην αρχηγός Β. Ματθαιόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από υπαρχηγός το 2018 έγινε αρχηγός το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Κολοκούρης είναι αρχηγός της Πυροσβεστικής από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν προήχθη με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από αντιπύραρχος το 2018 πήρε δύο βαθμούς και έγινε αντιστράτηγος το 2019 και στη συνέχεια αρχηγός του ΠΣ. Εκτός από την εμπλοκή του στην τραγωδία στο Μάτι ο σημερινός αρχηγός ήταν αυτός που χειρίστηκε επίσης τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη χώρα μας από το 2007 και μετά από άποψη καμένων στρεμμάτων με βάση και τα ευρωπαϊκά στοιχεία του EFFIS.

Τραγωδία στο Μάτι: H επιστολή των θυμάτων σε Μητσοτάκη που αγνοήθηκε

Στο μεταξύ τον περασμένο Μάιο οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι απέστειλαν μία επιστολή «φωτιά» προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτή, ζητούσαν την αποπομπή την αποπομπή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη.

Η επιστολή τους κοινοποιούνταν εκτός από τον Μητσοτάκη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων/νο Τσιάρα, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την αποπομπή του νυν αρχηγού της Πυροσβεστικής.

«Ο κ. Κολοκούρης διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους. Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε, επί μία ώρα και, σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε» υπογραμμίζουν στην επιστολή προς το Μητσοτάκη.

Η επιστολή των θυμάτων εξέθετε προσωπικά τον Μητσοτάκη. Ο ίδιος άλλωστε, υπουργοί αλλά και στελέχη της ΝΔ είχαν κάνει σημαία προεκλογικά την πολύνεκρη τραγωδία. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης υποσχόταν ότι θα βελτίωνε τον κρατικό μηχανισμό αλλά μετά τις εκλογές άλλαξε ρότα. Σταδιακά άρχιζε να αναβαθμίζει έναν έναν τους εμπλεκόμενους ανώτατους αξιωματικούς. Κάτι που είχε προκαλέσει την οργή των θυμάτων. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της Αθηνάς Μουτάφη. µητέρα ενός 25άχρονου που έχασε τη ζωή του στη φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2018, η οποία είχε στείλει προσωπική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του να ανακαλέσει την προαγωγή τριών εκ των βασικών, σύµφωνα µε τον ανακριτή, υπευθύνων της τραγωδίας.

Πηγή: documentonews.gr

Βίντεο από την στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρει τη χτυπημένη σύζυγό του στο νοσοκομείο

Mega βιντεο

Βίντεο από την στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρει τη χτυπημένη σύζυγό του στο νοσοκομείο

Στο βίντεο φαίνεται το ζευγάρι να περπατάει και να κρατιούνται χέρι – χέρι και η…

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Λυτρας ευελπιδων

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Με νέα του παρέμβαση ο Απόστολος Λύτρας τονίζει ότι δεν ήταν εκείνος που επινόησε το…