Μάθιου Πέρι: Από κεταμίνη προήλθε ο θάνατός του

Από «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης», ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και χρησιμοποιείται επίσης ως ψυχαγωγικό φάρμακο πέθανε ο Μάθιου Πέρι από την σειρά «Φιλαράκια»

μαθιου περι

Ιατροδικαστική έκθεση ρίχνει φως στα αίτια του θανάτου του ηθοποιού Μάθιου Πέρι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, ο θάνατος του ηθοποιού πρόκειται για ατύχημα που προκλήθηκε από “οξείες επιδράσεις κεταμίνης“.

O  Μάθιου Πέρι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ και την εξάρτηση από τα παυσίπονα, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί.

Υπενθυμίζεται πως ο διάσημος ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητος στην πισίνα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο και ο πνιγμός είχε αναφερθεί ως παράγοντας που συνέβαλε στο θάνατό του.

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό – καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Να σημειωθεί ότι η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες στο Βιετνάμ, αρχικά ως αναισθητικό και στη συνέχεια για το άγχος. Επίσης, την προηγούμενη 10ετία ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη σαν “ναρκωτικό”.