Μαθήματα Μπογιόπουλου και Ακρίτα στον Άδωνη για την Εθνική Αντίσταση, το ΛΑΟΣ και το ναζισμό

Τη συγκατοίκηση του Άδωνη Γεωργιάδη με τέσσερις χρυσαυγίτες στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ υπενθυμίζει ο Νίκος Μπογιόπουλος, ενώ η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει σκωπτικά τη σχέση του Άδωνη με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης μονάχα μέσα από ταινία της Καρέζη.

Την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να «ξαναγράψει» την ιστορία μέσα από δηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση, καυτηριάζουν οι Νίκος Μπογιόπουλος και Έλενα Ακρίτα, με διαδοχικές αναρτήσεις τους στα social media.

Την επίμαχη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά την ομιλία του, είπε πως «πρέπει να παύσει να μονοπωλεί η Αριστερά την Εθνική Αντίσταση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Έλληνες και όχι μόνον η Αριστερά», έσπευσε να αναπαράξει ο Άδωνης Γεωργιάδης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «καπηλεία» στην οποία στηρίχθηκε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, με ανάρτησή του στο twitter.

Το tweet του υπουργού Ανάπτυξης, είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί το σκωπτικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα, η οποία λέει ευθέως στον Άδωνη Γεωργιάδη πως «ότι έμαθε από Ιστορία είναι απ’ το Μια γυναίκα στην Αντίσταση με την Καρέζη».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος μέσα σε λίγες γραμμές, ξεδίπλωσε τη «σχέση» του Άδωνη Γεωργιάδη με την Εθνική Αντίσταση και την ιστορία, περνώντας μέσα από το παρελθόν του Άδωνη Γεωργιάδη στο ΛΑΟΣ και την άρνησή του «να εκφράσει την “σιχασιά” του για τον ναζιστικό ολοκληρωτισμό που είχε βρει στέγη στο (τότε) κόμμα του»,επισημαίνοντας ότι την εποχή εκείνη, στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ «φιγουράριζαν» τέσσερα ονόματα χρυσαυγιτών.

«Ο εν λόγω, ο Γεωργιάδης, μέγας γνώστης της ιστορίας, μηδέ της Εθνικής Αντίστασης εξαιρουμένης, τουιτερικός (φωτο 1) γλείφτης και των ανιστόρητων του Μητσοτάκη, είναι το ίδιο πρόσωπο που πριν μεταπηδήσει στη ΝΔ ήταν επιφανές στέλεχος του ΛΑΟΣ. 

Το 2006 στις περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος νομάρχης Αθήνας με το ΛΑΟΣ. Όμως στις ίδιες ακριβώς εκλογές, το 2002, και στο ψηφοδέλτιο του (τότε) κόμματός του στο οποίο ηγείτο ο (τότε) αρχηγός του, ο Καρατζαφέρης, φιγουράριζαν 4 ονόματα χρυσαυγιτών. Οι Κολιός Βασίλειος, Παπαδημητρίου Μιχάλης, Σκάντζος Νικόλαος και Παναγιώταρος Ηλίας (ναι, ο γνωστός…). Οι δυο τελευταίοι, μάλιστα, όπως διαφήμιζε το (τότε) κόμμα του Γεωργιάδη δεν ήταν «απλοί» χρυσαυγίτες. Ήταν μέλη της ΚΕ της Χρυσής Αυγής (φωτό 2). 

Ο Γεωργιάδης, στέλεχος του ΛΑΟΣ ήδη από το 2003, ουδέποτε αισθάνθηκε την ανάγκη (τότε) να εκφράσει την «σιχασιά» του για τον ναζιστικό ολοκληρωτισμό που είχε βρει στέγη στο (τότε) κόμμα του που φιλοξενούσε γνωστούς απογόνους γνωστότατων… “συμμετεχόντων” στην Εθνική Αντίσταση.»