Μαθήματα επιχειρηματικότητας στα σχολεία υπόσχεται η Κεραμέως

Σύμφωνα με την υπουργό υπάρχει ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, οπότε πρέπει να φτιάξουμε μαθητές ceo και εφοπλιστές

EK Kerameos

Για την ανάγκη της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια του ΙΙ Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Η κ. Ζαχαράκη ξεκινώντας με τη διαπίστωση ότι υπάρχει έλλειψη της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μίλησε για τις πρωτοβουλίες και τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να εισαχθούν στην εκπαίδευση όλα εκείνα τα μαθήματα που θα επιτρέψουν στους αποφοίτους να προσαρμοστούν στις αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων η υφυπουργός είπε για το θέμα, ότι υπάρχει δέσμευση του υπουργείου να εισαχθεί το μάθημα της επιχειρηματικότητας στο ωρολόγιο πρόγραμμα στα σχολεία, να αυξηθεί η επαφή των μαθητών με το ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και άλλων μαθημάτων που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου.

«Ψηφιακές δεξιότητες λοιπόν. Θα δοθεί συνεπώς πιο θεσμοθετημένα και η δυνατότητα να ασχοληθούν τα παιδιά με το κομμάτι της λήψης των ψηφιακών δεξιοτήτων, με την ενίσχυση του μαθήματος της πληροφορικής, της τεχνολογίας και άλλων μαθημάτων» σημείωσε.

Επίσης, η υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να εισαχθούν νέες θεματικές ενότητες στην εκπαίδευση με στόχο να αναπτυχθούν οι ήπιες δεξιότητες των παιδιών, ενώ μίλησε για τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, την επικαιροποίηση των βιβλίων καθώς και την εισαγωγή του μαθήματος του επαγγελματικού προσανατολισμού. «Πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή με το παρελθόν, κρατώντας όσα καλά έγιναν αλλά και παράλληλα προσπαθώντας να θεραπεύσουμε οτιδήποτε δεν λειτουργούσε» είπε μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαράκη.

* Πηγή: thepressproject.gr

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…