Νέο μάθημα αναθεωρητισμού από τον Μητσοτάκη: «Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο η Αριστερά ήταν στο Πολυτεχνείο»

«Σας τα είπα για την αντίσταση θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο» δήλωσε ο πρωθυπουργός - Σε γραμμή Άδωνη και Βορίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αποδομήσει με κάθε τρόπο την «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς» κάνοντας τα ακροδεξιά στελέχη του να τρίβουν τα χέρια τους για τα μαθήματα αναθεωρητισμού που του παρέχουν. 

5186577

Το επιχείρημα «δεν ήσασταν οι μόνοι που πολεμήσατε» που αρέσκεται να χρησιμοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσπαθεί να απενοχοποιήσει τη στάση της παράταξής του και την ιδεολογία της αλλά και να ενσωματώσει ιστορικούς αγώνες, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την αντιπαράθεση για την πορεία του Πολυτεχνείου. 

Προσπαθώντας να απαντήσει στις προτάσεις που έγιναν από τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στράφηκε εναντίον του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Γιάνη Βαρουφάκη, εμμένοντας στις απαγορεύσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα όσα κατατέθηκαν στη διαδικασία. 

Μάλιστα καταφέρθηκε εναντίον του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, λέγοντας «αντιπαρέρχομαι όλες αυτές τις σαχλαμάρες που είπε ο κ.Βαρουφάκης για το Πολυτεχνείο και του λέω ότι δεν εξαιρείται από τα μέτρα που ανακοινώσαμε για τη 17 Νοέμβρη».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δε δίστασε να συνεχίσει τα μαθήματα πολιτικής ιστορίας στα οποία αρέσκεται τα τελευταία χρόνια. 

Σε μια νέα ανάγνωση, αυτή τη φορά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον όσων αγωνίστηκαν δηλώνοντας ότι «και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, ενώ κάποιοι κράτησαν την αντίσταση που έκαναν».

Μάλιστα ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο αριστερά ήταν στο Πολυτεχνείο. Απλά κάποιοι δεν έφτιαξαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο. Άντε να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Σας τα είπα για την αντίσταση θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο”.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι: “Επειδή εδώ υπάρχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους θέλω να ενημερώσω και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν εξαιρούνται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, ισχύει και για το ΚΚΕ και για σας και για τον κ. Βαρουφάκη”.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν, με αφορμή τη 28η Οκτωβρίου διατύπωσε την άποψη ότι στην Εθνική Αντίσταση πολέμησε όλος ο ελληνικός λαός και κάποια στιγμή αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί αλλά και το ότι δεν αποτελεί προνόμιο, της Αριστεράς, η Εθνική Αντίσταση. 

Βέβαια, ο πρωθυπουργός, παρέλειψε να αναφερθεί στους δωσίλογους και ταγματασφαλίτες που συνεργάστηκαν με τους ναζί.

Παράλληλα, από τις αλησμόνητες διατυπώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορούσε να λείπει η στιγμή όταν με θάρρος και παρρησία μίλησε στη Βουλή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντας, ότι έχει υπάρξει «πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα», προκαλώντας το γέλιο στην αίθουσα της Ολομέλειας. 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.