Newsroom

Newsroom

«Μάθημα» κωμικής τέχνης από τον Θωμά Ζάμπρα με αφορμή τα Όσκαρ

«Δεν θα έμπαινε αυτόματα στα off limits θέματα για αστείο»

78223392 535842090329796 5116763555277832192 n 1

Τη δική του άποψη παρέθεσε μέσω twitter ο γνωστός stand-up comedian Θωμάς Ζάμπρας, σχετικά με το αστείο του Κρις Ροκ που προκάλεσε τη βίαιη αντίδραση του Ουιλ Σμιθ στη χθεσινή τελετή των Όσκαρ.

Ο Θωμάς Ζάμπρας σημειώνει στην ανάρτησή του ότι η φύση του αστείου του Ροκ, παρά το ότι δεν είναι ένα αστείο που θα επέλεγε ο ίδιος, δεν απευθύνεται ως προσβολή στη σύζυγο του Ουιλ Σμιθ, εξηγώντας μάλιστα ότι ήταν ένα κακό αστείο το οποίο θα έπρεπε να μην έχει συμπεριλάβει ο ίδιος ο Ροκ, αλλά όχι αρκετό ώστε να δικαιολογεί τις καταγγελίες που γίνονται εναντίον του για σεξισμό και απόπειρα προσβολής κάποιας ασθένειας.

Η ανάρτηση του Θωμά Ζάμπρα:

«Εντελώς η αποψάρα μου: Χωρίς να μειώνω καθόλου το προσωπικό και ψυχολογικό κόστος της αλωπεκίας, λόγω της μη απειλητικής φύσης της, δεν θα έμπαινε αυτόματα στα off limits θέματα για αστείο. Ήταν ένα καλό αστείο; Όχι ιδιαίτερα. Κάπως εύκολο και τεμπέλικο. Ήταν αναίσθητο αστείο; Ήταν κάπως. Θα διάλεγα να κάνω τέτοιο αστείο εγώ σε κάποιον με αλωπεκία; Πιθανότατα όχι λόγω του ότι τον στοχεύει με λάθος τρόπο.

Αλλά το αστείο ηταν πρακτικά “Το μαλλί σου είναι σαν της Demi Moore σε κείνη την ταινία, άρα κάνε το σίκουελ”.

Αν σκεφτείς την παράδοση του roasting σε τέτοιες παρουσιάσεις, το θεωρώ στην light πλευρά (πάντα έξω από τον χορό βεβαια μπορεί να σχολιάσει κάποιος),χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν αστοχία και χωρίς να στερεί το δικαίωμα κανενός να μην είναι οκ με αυτό το αστείο. Αυτό δεν το λέω καν στο πλαίσιο αν δικαιολογείται το ξύλο. Δεν δικαιολογείται. Απλά εντελώς θεωρητικά, δεν το βρίσκω αστείο για εξωτερική λογοκρισία. Θα ήταν μια διαδικασία που θα έπρεπε να κάνει ο ίδιος ο Ροκ εδώ».

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…