ΓΜ

Γιώργος Μιχαήλ

«Μάθετε την αλήθεια γιατί αυτή θα σας ελευθερώσει» (Ιωαν.β31-36 )

Η αλήθεια είναι όπως το φως. Μια χαραμάδα αρκεί για να ξεπεταχτεί το φως και να φωτίσει το έρεβος της ψευτιάς της υποκρισίας και της κάθε αθλιότητας.

15241709479 38b8e07600 o 0

Η Ιταλική εφημερίδα «il Manifesto» στηλιτεύει σε άρθρο της, τις διώξεις των Ελλήνων δημοσιογράφων που μαζί με τίμιους λειτουργούς της δικαιοσύνης πάλεψαν εργαζόμενοι σκληρά και με μεγάλη αυταπάρνηση για την αποκάλυψη της αλήθειας στο πασίγνωστο σκάνδαλο χρηματισμού Ελλήνων αξιωματούχων από την φαρμακευτική εταιρία NOVARTIS

Μέσα στο ζόφο της ψευτιάς και της απάτης, σε ένα διεφθαρμένο περιβάλλον που υποστηρίζει τα κάθε είδους άνομα συμφέρoντα, βιώνουμε στις μέρες μας, κυριολεκτικά μια πανδημία από αθλιότητες. Βλέπουμε δικαστικές διώξεις αντί για επιβραβεύσεις δημοσιογράφων που εργάζονται άοκνα για να φωτίσουν την αλήθεια . Βλέπουμε μεθοδεύσεις «κουκουλώματος» σκανδάλων που το σύστημα απεργάζεται, για χάρη των κάθε είδους συμφερόντων που σχετίζονται με δύσοσμες υποθέσεις.

Όμως οι αγωνιστές δημοσιογράφοι και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης που εργάζονται για την αποκάλυψη της αλήθειας, δεν θα σταματήσουν το δύσκολο έργο τους όσο και αν εκφοβιστούν, όσο και αν ταλαιπωρηθούν, όσο και αν διωχθούν από τα κάθε μορφής αυταρχικά καθεστώτα που πιστεύουν ότι θα τους επηρεάσουν με τον εκφοβισμό, αλλά και τη διαφθορά.

Η αλήθεια είναι όπως το φως. Μια χαραμάδα αρκεί για να ξεπεταχτεί το φως και να φωτίσει το έρεβος της ψευτιάς της υποκρισίας και της κάθε αθλιότητας. Το έργο των γνήσιων δημοσιογράφων που δεν είναι μίσθαρνα όργανα των διεφθαρμένων καθεστώτων, είναι να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια που ξεφεύγει από τις χαραμάδες του συστήματος τής διαφθοράς.

Ίσως θα έπρεπε να γνωρίζουν οι συντηρητικοί και οι δεξιοί νεοδημοκράτες ορθόδοξοι και δήθεν πιστοί χριστιανοί αλλά παράλληλα και διαστροφείς της πραγματικότητας, ότι ο αρχηγός της χριστιανικής εκκλησίας ο Ιησούς Χριστός, είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος και διαπρύσιος συμπαραστάτης αυτών που παλεύουν- ρισκάροντας και την ζωή τους ακόμη- για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ο Ιησούς με τον επαναστατικό του λόγο, κηρύσσοντας το « μάθετε την αλήθεια γιατί αυτή θα σας ελευθερώσει» (Ιωάννης Β 31-36)– υπερασπίζεται και εμπνέει όλους αυτούς που παλεύουν για να συμβάλουν στην διάχυση της αλήθειας μέσα στην κοινωνία. Κορυφαίοι φυσικά πρωτεργάτες στο δύσκολο εγχείρημα, είναι οι μαχόμενοι, δημοσιογράφοι, που όπως οι διωκόμενοι Βαξεβάνης και Παπαδάκου, παλεύουν, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ρισκάροντας να χάσουν τα πάντα. Ακόμη και την ζωή τους. Οπως την έχασε ο Καραϊβάζ, και πολλοί άλλοι μαχητές της δημοσιογραφίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αληθινοί δημοσιογράφοι είναι όμως, όσοι, -όπως αυτοί που διώκονται- προσπαθούν με ακάματο ζήλο και με κάθε κόστος , να ξεσκεπάσουν την ψευτιά την αδικία και την ηθική εξαθλίωση των «ισχυρών» αναδεικνύοντας την αλήθεια που θα μας ελευθερώσει – όπως διδάσκει ο σταυρωμένος επαναστάτης- από τα δεσμά των άθλιων, που διαφεντεύουν τον πλανήτη καταστρέφοντας τις ζωές εκατομμύριων συνανθρώπων μας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ