Newsroom

Newsroom

Μάθετε τι εμπνέει τον Δ. Καμμένο λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 γιορτάζουμε την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς όπου αναδείχθηκε για πρώτη φορά ο στρατηγικός νους του…

kammenos 83

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 γιορτάζουμε την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς όπου αναδείχθηκε για πρώτη φορά ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλά και η γενναιότητα και επιχειρησιακή ικανότητα του Αρχιστράτηγου Πετρόμπεη  Μαυρομιχάλη. Η Τρίπολη ήταν πριν την επανάσταση το διοικητικό, οικονομικό και στρατιωτικό κέντρο της Πελοποννήσου γι’ αυτό άλλωστε, ο Γέρος του Μοριά κατανοώντας τη σημασία της περιοχής αντιλήφθηκε πως η Άλωση της θα αποτελούσε ένα καίριο πλήγμα για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛΛ, Δημήτρης Καμμένος δήλωσε: «Ως περήφανοι Έλληνες οφείλουμε να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε την Ιστορία και το ένδοξο παρελθόν μας. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Τρίπολη έπαιξαν καθοριστικό και σπουδαίο ρόλο στην απελευθέρωση της χώρας μας από τους Τούρκους κατακτητές ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στην Εθνική Παλιγγενεσία. Με αφορμή τις εκδηλώσεις και παρελάσεις θα ήθελα να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στους ηρωικούς Έλληνες που θυσιάστηκαν για το καλό της πατρίδας μας με την ελπίδα η θυσία τους αυτή να μην θεωρηθεί μάταιη και να βγει η χώρα μας άμεσα από την κρίση που τη βασανίζει εδώ και χρόνια».