Newsroom

Newsroom

Ματαιώνεται το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020

«Μετά από πολλή προσπάθεια και εξαντλώντας κάθε δυνατό χρονικό περιθώριο και πρόσφορο μέσο προς την υλοποίηση των εκδηλώσεών μας, το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 ματαιώνεται», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. 

αισχυλεια

Οι δύσκολες συγκυρίες και συνθήκες, καθώς και οι τρέχουσες και συνεχώς μεταβαλλόμενες διατάξεις και οδηγίες, δεν μας επιτρέπουν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Με την ελπίδα να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η δοκιμασία, ανανεώνουμε το καλλιτεχνικό μας ραντεβού για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021! Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση, την αγάπη & αγωνία σας, όλο αυτό το διάστημα, για τη φετινή διοργάνωση.

Μήνυμα του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. για την ακύρωση του Φεστιβάλ Μήνυμα για την ακύρωση του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας και Επικεφαλής της διοργάνωσης, κος Φώτιος – Παναγιώτης Τατάκης, προς όλους τους Δημότες αλλά και το κοινό του Φεστιβάλ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Τατάκης:

Aγαπητοί συνδημότες,

Μετά από πολλή σκέψη, ατέρμονες προσπάθειες και προσεκτική αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, προκρίθηκε πως για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας Υγείας -του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού- το φεστιβάλ Αισχύλεια θα πρέπει να ακυρωθεί.

Η απόφαση αυτή είναι δύσκολη, κρίνεται όμως αναγκαία και τη συνομολογούμε, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι λίαν ανησυχητικά και σύσσωμη η ιατρική κοινότητα επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης κάθε δυνατού μέτρου, που στοχεύει στη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Έχοντας ανάμεικτα λοιπόν συναισθήματα, θα ήθελα να μου επιτρέψετε ορισμένες σκέψεις: Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κύριο Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου, αναφορικά με τον σχεδιασμό του κορυφαίου θεσμού του Δήμου μας, όπως ευχαριστώ και το αξιότιμο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας για την σθεναρή τους στήριξη στο εγχείρημα και στο πλευρό μου, αφουγκραζόμενοι άπαντες τη πολυπλοκότητα και συνθετότητα των συνθηκών. Θεωρώ πως υπηρέτησα τον θεσμό με απόλυτο σεβασμό και κυρίως προσήλωση προς τους στόχους μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμη θερμά όλους τους συνεργάτες μου, που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες μου σε όλη αυτή τη φάση του σχεδιασμού κα προετοιμασίας της υλοποίησης του φεστιβάλ, με γνώμονα την πηγαία ροπή τους προς τον Πολιτισμό και την αγάπη τους για τους ανθρώπους του τόπου μας- αναφέρομαι φυσικά σε όλο εκείνο το έμψυχο δυναμικό της Κ.Ε.Δ.Ε., που επικεντρώθηκε μήνες τώρα σε αυτή τη κορυφαία διοργάνωση.

Ευχαριστώ την Αντιπρόεδρο Ζωή Στραϊτούρη για όσα έπραξε όλους αυτούς τους μήνες κοντά μου και κυρίως για τον κοινό μας αγώνα και την αρωγή της.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη της επιτροπής του φεστιβάλ Αισχύλεια-αποτελούν την πεμπτουσία του σχεδιασμού και κατάρτισης αυτού του προγράμματος. Η κοινή μας αυτή διαδρομή θα μείνει πάντοτε χαραγμένη στη σκέψη μου. Κάθε μέλος προσέθετε προστιθέμενη αξία και το άρτιο αποτέλεσμα επήλθε με την καθοριστική συμβολή όλων των μελών συνεργιστικά. Ήταν τιμή μου ειλικρινά, που ηγήθηκα αυτής της ιστορικής επιτροπής και ευελπιστώ πως η δημοκρατικότητα και η θεσμικότητα αποτέλεσαν τις βασικές μου αρχές, με βάση τις οποίες συμπορευθήκαμε και οικοδομήθηκε η εισήγηση μας.

Ευχαριστώ όλους όσους αγκαλιάσατε το φετινό πρόγραμμα και παράλληλα σας απολογούμαστε αιτούμενοι τη κατανόηση σας για μια πρωτοφανή πανδημία, που ασκεί ομολογουμένως ριζικές κοινωνικές επιρροές, μεταβάλλοντας παραδόσεις ετών.

Ευχαριστώ θερμά τα αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.-αισθάνομαι ειλικρινά υπερήφανος για τα μέλη του συμβουλίου, του οποίου προΐσταμαι. Είμαι βέβαιος πως μαζί θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε μελλοντικά εξίσου ποιοτικές δράσεις και φεστιβάλ.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά και προσωπικά καθένα και καθεμία από τους εθελοντές του φεστιβάλ-καλή μαρτυρία που εγγυάται αναμφίβολα ένα αισιόδοξο μέλλον για τον Δήμο μας.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. δεσμεύεται να στηρίξει τον Πολιτισμό έμπρακτα και εγγυώμαι πως οδεύοντας προς «διευρυμένα» χρονικά Αισχύλεια 2021, είμαι βέβαιος πως αυτό θα αποτελέσει το «πολιτιστικό αντίδοτο» του ιού, με εκδηλώσεις που άλλοτε θα πυκνώνουν και άλλοτε θα αραιώνουν, βάση των ισχυόντων κάθε φορά δεδομένων και διατάξεων.

Οι συνεργάτες μας θεωρώ πως θα κατανοήσουν το σκεπτικό της απόφασης αυτής και οι εκδηλώσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν όταν είναι πια ασφαλής η διεξαγωγή των θεαμάτων για το σύνολο των δημοτών-όχι μόνο τους παρευρισκόμενους.

Ας ελπίσουμε να μετέλθουμε αυτής της πανδημίας, που κλυδωνίζει κάθε τόπο σύντομα και τότε όντας όλοι υγιείς θα απολαύσουμε θεάματα που θα στοχεύουν στη πνευματική μας ανάταση και ψυχαγωγία. Μέχρι τότε προέχει η προάσπιση της υγείας των δημοτών και αυτό θεωρώ-και συμφωνούμε όλοι σε αυτό- πως είναι αδιαπραγμάτευτο. Καμιά φορά, όπως είπε και ο Jim Rohn “Οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας για να κρατήσουν τη λύπη μακριά, κρατούν απ’ έξω και τη χαρά.”

Εις το επανιδείν -σας ευχαριστώ όλους όσους μετείχατε σε αυτή την όμορφη διαδρομή, που αν και δεν περατώθηκε, εγγυάται ό,τι ομορφότερο διαθέτουμε-την Υγεία μας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
ΦΩΤΙΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΤΑΚΗΣ

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…