ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών στο Σύνταγμα

Με την παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης έληξε η ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που βρισκόταν σε εξέλιξη μπροστά από τη Βουλή περίπου στις δύο τα ξημερώματα.

5075996

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από μια κλούβα με άνδρες των ΜΑΤ και αρκετούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ με μηχανάκια περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν το τμήμα «για εξακρίβωση στοιχείων»!

Θυμίζουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που σαρώνει κυριολεκτικά κάθε μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος.

Μετά το τέλος της διαδήλωσης, μία ομάδα πολιτών αποφάσισε να μείνει μπροστά από την βουλή με αίτημα την απόσυρση του ν/σ. Κατά δήλωσή τους: «Μένουμε άγρυπνοι, κρατάμε αποστάσεις. Καλούμε πολίτες με αίσθημα αποφασιστικότητας να έρθουν εδώ και να ενωθούν μαζί μας και να μοιραστούν τη δράση μας ώστε να δυναμώσουμε το αδιαπραγμάτευτο αίτημα μας» ανέφερε σε ανάρτηση της η σελίδα «Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά». Στη συνέχεια επενέβησαν τα ΜΑΤ…

Πάντως, μετά από δύο περίπου ώρες και γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όλοι οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

5911991 1

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

Την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τη διερεύνηση του τραγικού ναυαγίου στηλιτεύουν η…