Διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν μπροστά από το άτυπο μνημείο για τα θύματα στα Τέμπη, το οποίο έχει δημιουργηθεί έξω από τη Βουλή και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια της σημερινής φοιτητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.
Οι φοιτητές, που διαμαρτύρονται για τις διαγραφές, τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των ΑΕΙ και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το σημείο, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους εμπόδισαν.

«Πρόκειται για μια εντελώς προκλητική κίνηση. Απαιτούμε η αστυνομία να φύγει τώρα από το μνημείο των Τεμπών, να ξαναγράψουμε τα ονόματα των θυμάτων, απαιτούμε να σταματήσει η χυδαία συγκάλυψη», δήλωσε από μικροφώνου μια φοιτήτρια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στη θέση τους, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ενώ τα φοιτητικά μπλοκ συνέχισαν την πορεία τους προς την Πανεπιστημίου.
Στο τέλος της κινητοποίησης υπήρξε λεκτική ένταση στην οδό Σίνα, καθώς οι φοιτητές κατευθύνονταν προς τη Νομική Σχολή για συνέλευση. Όταν έφτασαν στην Ακαδημίας, βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ, ωστόσο μετά από επικοινωνία με την πρυτανική αρχή, ο δρόμος άνοιξε και οι φοιτητές εισήλθαν τελικά στο κτίριο της Νομικής.
Διαβάστε επίσης:
Ειρωνείες Οικονόμου για Τέμπη και Άγνωστο Στρατιώτη: Έντονη αντίδραση από Δουδωνή (video)
Κόβει κάθε γέφυρα με την κυβέρνηση ο Βενιζέλος: Πυρά για Άγνωστο Στρατιώτη και Τέμπη
Ο Πλεύρης το είπε: «Τα ονόματα των νεκρών δεν πρέπει να υπάρχουν στον Άγνωστο Στρατιώτη» (video)
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια